Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Fantastiske vine fra Alto Adige kooperativet Terlan

Vindistriktet Alto Adige, beliggende på den sydlige side af alperne er italiens nordligst beliggende vindistrikt. Distriktet er kendt for koldklimavine med flot syrestruktur og stor mineralitet. Cantina Terlan er et topmoderne kooperativ der blev grundlagt i 1893 med over 140 vinavlere, som tilsammen har over 160 ha. vinmarker med vulkansk kvartsholdig porfyr, der giver vinene et markant mineralsk udtryk.

Anmeldelse af 3 udvalgte vine fra Terlan:
Cantina Terlan, 2016 Vorberg Pinot Bianco Riserva, Alto Adige, Italien
6 stjerner
149,95 kr. hos Philipson Wine
Smagsnoter: Lyse og parfumerede sommerblomster, krydderurt og grøn peber i næsen. En fin frugt af nektarin og pære. Frugtsyre der elegant lader vinen danse på tungen. Som de øvrige vine fra Cantina Terlan er denne vin flot afstemt med en fin fin mineralsk afslutning. Noget af det bedste Pinot Bianco jeg kan huske at have smagt. Et regulært kup!

Cantina Terlan, 2016 Quarz Sauvignon Blanc, Alto Adige, Italien
6 stjerner
295 kr. hos Philipson Wine
Smagsnoter: Hyld, hyldegrene, grøn peber, krydderurt og citrus, læg dertil en snert af granit. En sprød kompleks vin med herlig vedblivende saltet mineralsk finale. Imponerende!

Cantina Terlan, 2016 Terlaner Novo Domus Riserva, Alto Adige, Italien
4 stjerner
335 kr. hos Philipson Wine
Smagsnoter: Elegant og samtidig let cremet struktur med smag af nektarin og pære. En fin vulkansk mineralitet der giver vinen et løft.


Alt om vin deltog i pressesmagningen der foregik i København d. 26/9-2019. Smagningen var arrangeret af den danske importør Philipson Wine”. Vinene blev præsenteret af CEO Klaus Gasser.

Sådan bedømmer vi:
Vinene bedømmes på en skala gående til 6 stjerner. Skalaen tager udgangspunkt i pris ift. kvalitet, De opgivne priser er alle tilbudspriser som oplyst ved smagningen.