Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


De bedste vine i test
Vi har smagt og testet en række vine. Vi anmelder her de bedste målt på skalaen pris/kvalitet.

Thorn-Clarke Shiraz 2017, Terra Barossa, Australien
6 stjerner
100 kr. v. 3 stk hos Skjold Burne
Smagsnoter: Et sandt bombardement af duft og smagsindtryk rammer palletten. Læder, kamfer, brombær, blåbær, espressonoter og hvid peber. God mundfylde, generøs moden frugt der holdes oppe af en god frugtsyre, og vinens fuldkommenhed markeres med en elegant let saltet finish. Thorn Clarke gør det igen og igen!

CV2, Special selection 2018, Sydafrika (rosé)
6 stjerner
59,95 kr. hos megavin.dk og Kvickly Odder
Smagsnoter: Generøs og harmonisk duft af fine skovbær, ribs og lime. Forfriskende vin med en snert af krydderurt og flintede noter. Let mineralsk saltet note. Skarp rosé til en ganske favorabel pris.

Stony Creek, Winemakers selection Shiraz 2017, Padthaway, Australien
6 stjerner
50 kr. v. 3 stk hos Skjold Burne
Smagsnoter: Generøs, let sødmefuld solmoden mørk frugt. Friskkværnet peber, grafit og krydderurt. De 14,5% alkohol brænder let i mundhulen. Sjældent at finde vine af denne kvalitet i i dette prisleje.

Rodney Strong, Chardonnay 2014, Sonoma, Californien
6 stjerner
130 kr. hos Skjold Burne
Smagsnoter: Ristet fad, kokos, ristet smør og nødder. Intens stenfrugt og tropisk præg af annanas. Særdeles generøs på fadnoterne. Lækker oversøisk sunshine Chardonnay med en fin syre der giver vinen en god balance. En heftig sag.

Tarapca Gran reserva organic 2016, Maipo, Chile
5 stjerner
99,75 kr. hos Skjold Burne
Smagsnoter: Sol- og brombær noter garneret med pift af grøn peber, grafit og ristet kaffe, og fin snert af hyldekviste og hyldebær fra Carmenere druen. Vinen har en forfriskende fin frugtsyre. Et dejligt glas vin.

CV2 special selection, Cabernet Sauv. - Merlot, Western Cape, Sydafrika
5 stjerner
59,95 kr. hos megavin.dk og Kvickly Odder
Smagsnoter: En sydafrikansk vin der tydeligt er inspireret af de klassiske Bordeauxvine. Sorte kirsebær, solbær, ristet kaffe, tørvede noter, og grafit. Frugten er let sødmefuld og adskiller sig her fra den klassiske Bordeauxśtil. Vinen har en fin tilstedeværende garvesyrestruktur. Vellavet vin.

Trumpeter 2017 Malbec, Mendoza, Argentina
5 stjerner
75 kr. hos Skjold Burne
Smagsnoter: Blåbær, grøn peber let animalske noter. Frugtdreven vin med fine urtede noter og et strejf af lakrids og tobak. Usædvanlig lang og pirrende eftersmag af sort peber og saltede noter. Det her er bare en herlig vin.

CV2, Special selection 2018, Sauvignon Blanc, Sydafrika (hvid)
5 stjerner
59,95 kr. hos megavin.dk og Kvickly Odder
Smagsnoter: Urtepræget, hyldekviste, kattetis, zar og urter. Grøn peber. Stikkelsbær og let bittert bid af grape og fine salte noter. Flot intens syre. Alt i alt en herlig repræsentant for Sauvignon Blanc, der er til den lette side.


Vinene er smagt blindt og bedømt på en skala op til 6 stjerner, bedømt på pris/kvalitetsforhold. Smagningen er foretaget august 2019. Kun de bedste af vinene i testen er beskrevet her. Priserne er som oplyst af leverandør, og er typisk tilbudspriser.
Nedenstående er bedømt december 2019:

Niepoort ruby reserve, Porto, Portugal
5 stjerner
149,75 kr. hos Skjold Burne
Smagsnoter: Mørk moden frugt, syltede brombær, blommer, chokolade og mokka. Silkeblød garvesyre. Let lækker rund og helstøbt cremet ruby Port. Vintage kvalitet. 5 sikre.