Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Her danmarks bedste blindsmagere 2019

Danmarksmesterskabet i blindsmagning 2019.

Søndag d. 28. april arrangerede Vinakademiet og gastro for sjette gang DM i blindsmagning. Der var ny deltagerrekord med 54 tremands-hold. I hovedrunden skulle i alt 12 vine gættes. De 3 bedste hold gik videre og skulle i finalerunden gætte yderligere tre vine. Bedste hold efter finalerunden var "Rotunden" bestående af Rasmus Vejbæk-Zerr, Lasse Sterup og Terkel Tolstrup.

Holdet har været et af de mest stabile i konkurrencens historie og er aldrig sluttet udenfor top-10, men i år var første gang de tog sig til finalen. Og her gik de hel vejen.

I finalen skulle følgende vine gættes:
2016 Marlborough Sauvignon Blanc, Clos Henri
2016 Châteauneuf-du-Pape (Blanc), Château de Beaucastel
1995 Margaux, Château Palmer

Rotunden satte ny rekord for pointgennemsnit set over hele dagen. Andenpladsen gik – ligesom i 2017 - til "The Spanish Connection" bestående af Jonas Tofterup, Thomas Rydberg og Hans Werge, mens tredjepladsen gik til Simon Ingerslev, Tony Rønsgaard og Christian Mathiesen på "Team STC".


Vinderholdets holdchef Rasmus Vejbæk-Zerr er købmand og medejer af Menu Hellerup i Rotunden med en særdeles velassorteret vinafdeling. Han er desuden uddannet sommelier fra Vinakademiet. Lasse Sterup og Terkel Tolstrup har ikke en vinrelateret baggrund, men bruger efter sigende både megen tid og penge på deres store vininteresse. De tre har for første gang ikke trænet sammen frem mod konkurrencen, men masser af smagninger er nu alligevel Vejbæk-Zerrs klare råd: "Det er vel næsten umuligt at blive en god blindsmager, hvis man ikke har en høj repetition, som jeg fx får gennem mit job. Og drik så meget som muligt blindt, hjemme som ude. Det er også en god ide at simulere DM-reglerne når man træner, det giver en vis rytme til selve konkurrencen."

Rotunden kan nu se frem imod at skulle deltage i VM i blindsmagning arrangeret af det franske vinmagasin La Revue du Vin de France til oktober.