Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Argiano CEO Bernardino Sani ved smagningen i København d. 28/2
Argiano, vine med mere end 400 års historie

Tenuta di Argiano er een af italiens absolut førende vinproducenter med historiske rødder mere end 400 år tilbage i tiden. Udover at lave Brunello, er Argiano kendt for at lave Supertoscaneren Solengo. I 2013 blev Argiano købt af en brasiliansk rigmand, der har fortsat driften med det samme team af vinmagere, og dermed fortsat og udviklet den velkendte Argiano stil.

Alt om vin anmelder følgende vine fra Argiano:


2016 Solengo,Tenuta di Argiano, Toscana, Italien
6 stjerner
399,95 kr. v. 12 stk hos Philipson Wine
Smagsnoter: Mørk moden frugt af brom- og solbær. Mørk chokolade, kamfer, grøn peber. Kraftig intens vin med mange lag. Meget flot og livgivende syre. Intens, livlig og funky. Klassekøb!

2012 Brunello di Montalcino, Tenuta di Argiano, Italien
6 stjerner
399 ,95 kr. v. 12 stk hos Philipson Wine
Smagsnoter: Dybe mørke noter af kirsebær, mokka, tobak og muldjord. Kæmpe mundfylde med flot struktur, ligger ganske enkelt godt i munden. En god forfriskende syre og dyb dyb mineralitet der giver elegance og harmoni til den ellers meget voldsomme vin. Topbrunello.

2016 Non Confunditur, Tenuta di Argiano, Toscana, Italien
5 stjerner
129 ,95 kr. v. 12 stk hos Philipson Wine
Smagsnoter: Fin harmonisk frugt af kirsebær, omgærdet af en let grafit/ceder og fin lille kamfernote. Vin med kant og god garvesyre, og en god portion frugtsyre der gør vinen til en god ledsager til mad og vil give vinen mange gode leveår. Kan drikkes med velbehag nu. Flot Supertoscaner i attraktivt prisleje.

2013 Brunello di Montalcino, Tenuta di Argiano, Italien
5 stjerner
199 ,95 kr. v. 12 stk hos Philipson Wine
Smagsnoter: Dyb koncentreret frugt af kirsebær, indhyllet i mokkanoter, tobak, læder og grafit. Peber og tydeligt mineralsk præg i munden. Flot helstøbt vellavet Brunello.

2014 Brunello di Montalcino, Tenuta di Argiano, Italien
5 stjerner
199 ,95 kr. v. 12 stk hos Philipson Wine
Smagsnoter: En meget harmonisk Brunello fra den vanskelige 2014 høst. Krydrede Victoria blommer, let note af læder. Flot mineralsk og meget luftig Brunello.

2015 Solengo,Tenuta di Argiano, Toscana, Italien
5 stjerner
499,95 kr. v. 12 stk hos Philipson Wine
Smagsnoter: Tydeligt præg af Cabernet Sauvignon. Solbær, chokolade. Grøn peber og stilke. Meget koncentreret vin med masser af råstyrke og en fin tør garvesyre. God livgivende frugtsyre der giver vinen harmoni.

2014 Solengo,Tenuta di Argiano, Toscana, Italien
4 stjerner
499,95 kr. v. 12 stk hos Philipson Wine
Smagsnoter: Brombær, kamfer, mørk chokolade og ristet kaffe. Lækker cremet mundfylde og særdeles vellavet vin. Drikkemoden nu.

2016 Rosso di Montalcino, Tenuta di Argiano, Italien
4 stjerner
109 ,95 kr. v. 12 stk hos Philipson Wine
Smagsnoter: Frugtdreven og præcis og ærlig vin. Kirsebær, hindbær og let grafit. Dejlig rund og cremet vin med en let garvesyre. No nonsense - vellavet og behagelig vin.

Alt om vin deltog i pressesmagningen der foregik i København d. 28/2-2019. Smagningen var arrangeret af den danske importør Philipson Wine”. Vinene blev præsenteret af winemaker CEO Bernardino Sani (se billede).

Sådan bedømmer vi:
Vinene bedømmes på en skala gående til 6 stjerner. Skalaen tager udgangspunkt i pris ift. kvalitet, De opgivne priser er alle tilbudspriser som oplyst ved smagningen.