Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


De bedste Julevine over 120 kr., julen 2018

Test af julevine - over 120 kr.

Alt om vin inviterede branchen til at sende deres bedste bud på julevine hhv. under og over 120 kr. Vi bad om vine der kan matche den danske julemad med and, brune kartofler, surt og kraftig sovs.

Vi bringer de bedste vine i testen af vine over 120 kr. her:
(se vinene til under 120 kr. andetsteds på siden)

La Guaite di Noemi 2009, Amarone de Valpolicella, Italien
6 stjerner
349 Kr. v. 6 stk. hos Andrup Vin
Smagsnoter: Generøs og seriøs intens næse af mørk frugt, blommer og kirsebær, ristet kaffe, vulkansk jord, teblade og lakrids. Det er som om der ingen ende er på de mange indtryk. I munden er vinen cremet rund og fyldig. Lækker frugtsødme der brydes af en god syre. Man fornemmer alkoholen der vil virke som et herligt modspil til den fede julemad. Et enigt smagspanel var ovenud begejstret for dette flotte match, den ultimative julevin - intet mindre!

Closerie de Vaudieu 2016, Chateauneuf du Pape, Frankrig
6 stjerner
139,95 Kr. v. 12 stk. hos Philipson Wine
Smagsnoter: Dyb moden mørk frugt af brombær. Ristet kaffe, mokka og chokolade. Cremet vin med en god mundrensende syre og let alkoholisk kant der matcher den danske julemad. God mineralsk aflutning med et fin grafitpræg. En velproportineret vin der kombinerer power og finesse på fineste vis. En lækker sag. Godt køb.

Villa Annaberta, Private collection 2011, Amarone della Valpolicella, Italien
6 stjerner
169 Kr. hos Kvickly og Superbrugsen
Smagsnoter: Kirsebær, boysenbær, marcipan, ristet kaffe og grafit. Vellavet, cremet rund og fyldig vin. Balanceret med en god frugtsødme, frugtsyre og alkohol. Noget af det bedste Amarone vi har fået til prisen. Godt match til den danske julemad.

Janasse, Torre dArgilo 2016, Cotes du Rhone Villages, Frankrig
5 stjerner
157,50 Kr. v. 6 stk. hos Jysk Vin
Smagsnoter: Frugtdreven vin af mørke kirsebær, blommer og brombær. Masser af frugtsødme der holdes godt på plads af en fin frugtsyre. God mundfylde. God portion velintegreret alkohol der kan skære gennem den fede mad. Skarp og præcis vin, godt match til den traditionelle julemiddag.

Pierre Amadieu, Romane Machotte 2016, Gigondas, Frankrig
5 stjerner
150 Kr. v. 6 stk hos Erik Sørensen vin
Smagsnoter: Eucalyptus, boysenbær, grafit og grøn peber. God mineralsk afslutning. Denne vin har en god koncentration og fylde, men samtidig en luftig lethed og elegance der får vinen til at danse på tungen. Særdeles godt køb - en herlig vin til julemaden.

Consonniere 2016, Chateau Neuf du Pape, Frankrig
5 stjerner
275 Kr. v. 2 stk. hos H.J. Hansen/ Vinspecialisten
Smagsnoter: Mørke modne brombær og blåbær omgærdet af let animalske noter og patineret læder. God fylde og struktur i vinen der afslutter med en herligt krydret og mineralsk bid af grafit/cedertræ. Markant men balanceret alkohol, sødme og syre. En vin der kan matche den kraftige julemad.

Fabiano 2015, Amarone della Valpolicella, Italien
5 stjerner
299,75 Kr. hos Skjold Burne
Smagsnoter: Små sorte kirsebær, blommer og ristede noter af kaffe og tobak. Fyldig oppulent klassisk Amarone med god alkohol og en frugtsødme der holdes oppe af en pæn syre.

Usseglio 2016, Lirac, Frankrig
5 stjerner
129 Kr. hos The Wine Company
Smagsnoter: Mørk moden frugt af brombær. Let grafit og urtede noter. Velkomponeret. Rund, cremet, mild, venlig mellemfyldig vin. Lækker vin der matcher juleanden og dermed opnår 5 stjerner.

Silvanus, 15 meses 2015, Ribera del Duero, Spanien
4 stjerner
229 Kr. v. 6 stk. hos D Wine
Smagsnoter: Kokos(olie), riste kaffe og sorte kirsebær, solbær og kamfer . Fyldig vin med noter af kirsebærelikør i munden. En let bitter note. En kraftfuld sag der gør sig mere i muskler end i elegance.

Sartori, Amarone Corte Bra 2008, Amarone della Valpolicella, Italien
4 stjerner
199,95 Kr. hos Meny og Spar
Smagsnoter: Blåbær og brombær, espresso og menthol. Sødmefuld, rund, smidig vin med en god fylde. Godt match til den danske julemad.

Mur Mur Ium, Extrem 2014, Ventoux, Frankrig
3 stjerner
160 Kr. v. 6 stk. hos Holte Vinlage
Smagsnoter: Denne kraftkarl kræver tid. En vin der vokser i glasset, en vin der absolut bør dekanteres. Vinen er generøs på mørk blækagtig frugt, mørk bitter chokolade og garrique (Provence krydderier). Smagepanelet fandt den en anelse overekstraheret med bittertoner der dominerede denne kraftkarl.

Feind Peter, Cabernet Franc 2015, Balaton, Ungarn
3 stjerner
159 Kr. v. 6 stk. hos Patriovin
Smagsnoter: Blommer, stenfrugt og menthol. En mild og rund vin med en let alkoholisk sødme. Vil få svært ved at matche den tunge danske julemad.


Vinene er smagt blindt af aovs smagspanel, og bedømt på en skala op til 6 stjerner bedømt på pris/kvalitetsforhold. Priserne er som oplyst af leverandør, og der kan være tale om tidsbegrænsede tilbudspriser. Smagningen er foretaget november 2018. Kun de bedste af vinene i testen er beskrevet her.