Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag

2 flasker rødvin solgt til mere end 1 million dollars, men k
Det trak store overskrifter verdenen over da 2 flasker Bourgonge rødvin fra legendariske DRC - Domaine de la Romanée-Conti - blev solgt for henholdsvis 496.000 USD og 558.000 USD ved en Sothebys auktion i New York. Begge vine var fra den eftertragtede 1945 årgang, hvor der kun blev produceret 600 flasker. Naturens hyldest til 2. Verdenskrigs afslutning blev en fabelagtig årgang i de franske vindistrikter.

Kan vinen mon drikkes?
Om vinen kan drikkes er nok 1000 dollar spørgsmålet, eller i denne sammenhæng snarere million dollar spørgsmålet. Flaskerne har været opbevaret noget nær optimalt siden tapningen, og billeder afslører 2 flasker med en forholdsvis flot stand. Så der er en hæderlig chance for at vinen ikke er blevet til eddike og derfor kan drikkes. Vinen har dog ikke været "omproppet" som man gør med nogle af de store vine. En ompropning foregår ved at flasken hos vinslottet åbnes og toppes op med lidt vin fra samme årgang. Derefter sættes der en ny frisk prop i flasken. Denne proces reducerer iltningen i flasken og bevarer dermed vinen. Bl.a. Chateau Margaux og Penfolds tilbyder denne service for deres kunder.

Formodentlig en investering
De 2 solgte flasker DRC er formodentlig en investering. DRC er en voldsomt eftertragtet vin. 1945 er en historisk årgang hvor der kun blev produceret 600 flasker. DRC blev ikke produceret i årene 1946-1951 da vinmarkerne blev omplantet.