Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


De bedste rødvine i test
Vi har smagt og testet en række vine. Vi anmelder her de bedste målt på skalaen pris/kvalitet.


Brotte 2015, Cotes du Rhone, Frankrig
6 stjerner
75 kr. hos Skjold Burne
Smagsnoter: Brombær, blåbær. Ristet kaffe. Krydderurt, flint og mineraler. Flot krydret finish med peber. god forfriskende syre. Højt niveau for en generisk Cötes du Rhône. Bulderbasse med smæk for skillingen.

Chateau La Croix de St. George 2012, Saint Emilion, Frankrig
6 stjerner
110 kr. hos Skjold Burne
Smagsnoter: Ristet kaffe, blommer, grafit og grøn peber, tørv og tobak. Let touch af læder. Perfekt moden frugt rammet ind i en god mineralsk og meget stringent tør garvesyre. Fuldblods fløjlsblød St. Emilion og et regulært kup til tilbudsprisen.

Chateau dAussieres 2014, Corbieres, Frankrig
6 stjerner
179,75 kr. hos Skjold Burne
Smagsnoter: Solbær og blommer, ristet kaffe, mørk chokolade - let hint af brændt karamel. Kamfer, grøn peber og solbærblade. Harmonisk og koncentreret vin med lækkert integreret fadpræg. God forfriskende frugsyre der holder sammen på de mange smagsindtryk. Stor vin.

Willamette valley vineyards, Pinot Noir whole cluster 2014, Oregon, USA
5 stjerner
199 kr. hos Skjold Burne
Smagsnoter: Meget ekspressiv næse af mørk moden frugt, små modne (let syltede) brombær, chokolade, karameliserede noter og et let touch af læder. Rund cremet frugtrig i munden med fløjlsblød afslutning. Sunshine Pinot Noir. 5 små.

Batasiolo 2013, Barolo, Italien
5 stjerner
149,75 kr. hos Skjold Burne
Smagsnoter: Læder. Mørke modne små kirsebær og blåbær. Ristet kaffe og kamfer, hvid peber og let touch af trøffel, Grafit, grøn peber. Rund moden frugt der rammes ind af en fin moden garvesyre og en fin tørhed i munden. Vi er ikke på øverste hylde blandt Baroloer, men en god repræsentant for området og en god "new style" Barolo til prisen.


Sådan bedømmer vi:
Vinene er smagt blindt og bedømt på en skala op til 6 stjerner, bedømt på pris/kvalitetsforhold. Smagningen er foretaget februar 2018. Kun de bedste af vinene i testen er beskrevet her. Priserne er som oplyst af leverandør, og er typisk tilbudspriser.