Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag

Portvin i glasset Portvinsviden i A6 format

"Portvin i glasset" (Oktober 2017) af Henrik Oldenburg er en glimrende og fokuseret introduktion til portvinens historie, produktion, typer mm. Sidste halvdel af bogen fungerer som opslagsværk, hvor specielt "Forfatterens favoritter" og oversigten over de vigtigste portvinsproducenter, er meget brugbart og illustrerer Oldenburgs kompetente vurdering og store overblik over portvinshusenes formåen.

Der er blevet plads til en Vintage Port årgangstabel der går tilbage til 1963. Mindre kunne have gjort det for de "nye og nysgerrige portvinsdrikkere" som bogen henvender sig til.

Første 1/3 af bogen beskriver "2000 år på 32 sider" om portvinens historie set i lyset af Europas historie, krige, konger mm. Spændende læsning, men det levner mindre plads til beskrivelse af detaljerne i portvinsproduktionen.
Portvinstyper beskrives med de vigtigste formelle krav om lagringstid, hvad der skal fremgå på etiketten mm. Her kunne man ønske sig en mere generel viden om de enkelte typer portvin f.eks. hvad typen egner sig til.

Ingen tvivl om at Henrik Oldenburg kan sin portvin. Oldenburg er manden bag portvinens over 500 sider store referenceværk "Portvin" der udkom i 4. udgave i 2016.

Bundsolid viden
"Portvin i glasset" er en indkogt version af Oldenburgs store referenceværk og giver dig bundsolid viden til under 70 kr. En bog som vil vække glæde under juletræet hos både nye og eksisterende portvinsdrikkere. For dem der vil gå "all in" kan vi anbefale det store værk "Portvin" til 495 kr.

Portvin i glasset Af Henrik Oldenburg
Rosinante
ISBN: 978-87-638-5339-2
128 sider
Vejl. pris: 69,95 kr.
Udgivet: 26.10.2017