Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Hospices de Beaune auktionen 2017 slår alle rekorder

Rekordernes auktion i Beaune donerer en del af resultatet til forskning i alzheimers.

Beaune auktionen er en historisk auktion hvor en lang række fade med vin fra berømte Bourgogne vinmarker sælges "en primeur". Provenuet fra auktionen går til driften af Hospitalet i Beaune. I år var ialt 787 fade på auktion, herunder de 2 velgørenhedsfade der doneres til forskning.

Vi har modtaget nedenstående rapport fra vinhandler Christian Philipson:
"Auktionen slog alle rekorder med en omsætning på 11.164.964 Euro (83.625.000 kr.). Rødvinene steg med 3,14% og hvidvinene med 29,64%, så tendensen med prisstigninger fortsatte desværre, trods en rekordstor høst. Et stort indryk af asiatiske købere fik priserne til at stige. Der blev også sat ny rekord for salget af præsidentens fad, som i år for første gang var 2 fade af Corton rouge Grand Cru Bressandes for et beløb på 420.000 euro. Dette fad er altid genstand for enorm opmærksomhed og denne begivenhed sendes direkte i fransk fjernsyn. Ved dette salg afløses auktionarius altid af en eller flere kendte mennesker, som skal bidrage til at få hævet beløbet.
I år var det ingen ringere end den verdensberømte sanger Charles Aznavour (93 år) og Julie Dépardieu, datter af Gérard Dépardieu, som fik prisen til at himmelflugte. Hele overskuddet af salget går til velgørende formål og forskning, og pengene fra salget af præsidentens fade gik i år til forskning i alzheimer."