Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Smagningen var ledsaget af en herlig let anretning fra Carlo Merollis hånd.
2 gode italienske producenter

Alt om vin var inviteret til Carlo Merollis "3 herlige dage" smagning, hvor ca. 40 vine var på smagning. Blandt de smagte vine har vi valgt at fokusere på vinene fra 2 af de mindre producenter der var repræsenteret.

Maso Thaler fra det lille vindistrikt Alto Adige, der er beliggende i Sydtyrol og Guerriero fra Toscana. Vinene fra Thaler er fine repræsentanter fra det kølige Alto Adige distrikt og Guerriero er en producent der viser personlighed og karakter.

Testresultater:

Maso Thaler, Sauvignon Blanc 2015, Alto Adige, Italien
5 stjerner
115 kr., Carlo Merolli
Smagsnoter: Brændnælde, stikkelsbær, citrus og pære/stenfrugt. Intens, balanceret teknisk flot vin med lækker flintet/mineralsk finish. Supersprød.

Maso Thaler, Pinot Nero 2013, Alto Adige, Italien
5 stjerner
175 kr., Carlo Merolli
Smagsnoter: Åbner sig langsomt i glasset. God "Pinotnæse" med Kirsebær, laurbær og hint af ristet kaffe. God livgivende syre og let krydret og mineralsk finish.

Guerriero bianco 2015, Guerriero, Marche, Italien
6 stjerner
90 kr., Carlo Merolli*
Smagsnoter: Hasselnød, citrus, flint. Sprød intens vin med et lækkert fadpræg. Vellavet og teknisk flot vin.

Galileo Sangiovese riserva 2014, Guerriero, Colli Pesaresi, Italien
6 stjerner
99 kr., Carlo Merolli*
Smagsnoter: Kirsebær, kamfer, lavendel, sort peber. God fylde/struktur. Rund og lækker vin. Smæk for skillingen

Guerriero nero 2015, Guerriero, Marche, Italien
6 stjerner
99 kr., Carlo Merolli*
Smagsnoter: Mørk moden dyb frugt af brombær, blåbær. Mørk chokolade, vanille og hvid peber. God fylde og struktur og en god syre. God til et rødt stykke kød.


Vinene er bedømt på en skala op til 6 stjerner, bedømt på pris/kvalitetsforhold. Smagningen er foretaget september 2017. Priserne er som oplyst af leverandør, og er typisk tilbudspriser.
*Vinene fra Guerriero findes kun i meget begrænset omfang, og der skal rettes direkte kontakt til Carlo Merolli for bestilling.