Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


De bedste Julevine under 100 kr., julen 2016

Test af julevine - under 100 kr.

Alt om vin inviterede branchen til at sende deres bedste bud på julevine under 100 kr.

Vi bringer de bedste vine her:

Fontaine Du Sud 2011, Languedoc, Frankrig
6 stjerner
65 kr. v.6 Holte Vinlager
Smagsnoter: Brombær, krydderurter, grøn peber, og ristet fad. Snert af kamfer. Mørk, dyb, fyldig struktur, Flot balance mellem moden frugt, forfriskende syre og fad. Vinøs og lækker vin der er en perfekt ledsager til den traditionelle danske julemad. Et regulært kup.

La Mascota Malbec 2014, Mendoza, Argentina
6 stjerner
49 kr. Kvickly, SuperBrugsen og Dagli’Brugsen i uge 44
Smagsnoter: Laurbær, hyld, graffit, krydderurter, grøn peber. Lækker mørk moden og dyb frugt. En vin med flere lag, Perfekt match til julemaden. Wow for en vin til bare 50 kr.!

Les Touilleres 2015, Domaine La Colliere, Rasteau, Frankrig
5 stjerner
89,95 kr. v.6 Jysk vin
Smagsnoter: Julekrydderier, nelliker, blommer og kirsebær. God fylde og fint mineralsk præg der giver vinen dybde. Velkomponeret vin der vil klæde julemiddagen.

San Pietro, Rosso Veronese 2015, Italien
5 stjerner
79 kr. Vinspecilisten/HJ Hansen
Smagsnoter: Mørke modne kirsebær, mandler, chokolade. Elegant, vellavet cremet vin med god fylde og tilpas sødme/syre forhold der gør den til en velegnet ledsager til den danske julemad.

Calvet Varietals Cabernet Sauvignon 2014, Pays dOc, Frankrig
5 stjerner
50 kr. Føtex og Bilka
Smagsnoter: Modne lækre blå- og brombær. Ristede fadnoter. God mundfylde, God vin i balance, med mørk moden frugt og fin struktur. Imponerende vin til prisen.

Caveja Sangiovse 2014, Italien
5 stjerner
69 kr v.6 Andrupvin.dk
Smagsnoter: Meget ekspressiv duft af mørk moden frugt, kanel og kryderrier. En ren frugtbombe af brom- og blåbær. Cremet og rund struktur, tiplpas frugtsødme der matcher den danske julemad. Populær sag.

Rocca Grande Passoio 2014, Italien
5 stjerner
79,95 kr i Meny og Spar
Smagsnoter: Kamfer, grønne urter, mørke modne brombær. Meget pirrende og interessant vin med en god frugtsødme og herlig krydret afslutning der passer flot til den danske julemad.

Corte Giara 2014, Allegrini, Ripasso Valpolicella, Italien
4 stjerner
89,95 kr. v12 Philipson wine
Smagsnoter: Kirsebær, røg og chokolade. Meget vellavet og cremet og rund vin. Den fine frugtsødme matcher julemaden flot. Elegance frem for muskler.Vinene er smagt og bedømt af aovs smagepanel i oktober 2016. Kun vine der passede temaet og modtog 4 eller flere stjerner er medtaget i de offentliggjorte bedømmelser