Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Test af Brunello fra Altesino i flere årgange

De bedste vine i test. Gode vine fra Brunello.

Vi har smagt og testet udvalgte vine fra Brunelloproducenten Altesino.

Altesino er beliggende nord for Montalcino i Brunellodistriktet. Et område der er kendt for en lidt mere kølig og kompleks Brunello stil. Ejeren af Altesino kommer fra medico verdenen, og teknisk er vinene fra Altesino af høj standard. De teknisk flotte vine fra Altesino bærer tydeligt præg af årgangsvariation. I de varme årgange er vinene potente og forholdsvis ligetil. I de normale og køligere år er vinene elegante, florale og mineralske. Kombineret med den høje tekniske standard for Altesino giver det klassevine.


Vore bedømmelser:


Altesino 2007, Brunello di Montalcino, Italien
6 stjerner
Pris: 169,95 kr. v. 12 stk, hos Philipson WIne
Smagsnoter: Mørk moden frugt, blommer og brombær, mørk chokolade fra fadet, let animalsk. Grønne urter, grafit og mineralitet. Elegant vin med flot koncentration. En nydelse på dagen og en holdbar vin med mange gode år foran sig.


Altesino 2010, Brunello di Montalcino, Italien
6 stjerner
Pris: 169,95 kr. v. 12 stk, hos Philipson WIne
Smagsnoter: Blommer, ristet kaffe, grafit og krydderurt. Harmonisk mineralsk og kompleks vin med en god længde. Superkøb.


Altesino, Montosoli 2008, Brunello di Montalcino, Italien
6 stjerner
Pris: 299,95 kr. v. 12 stk, hos Philipson WIne
Smagsnoter: Kamfer, eucalyptus, ristet kaffe og mørk moden dyb frugt i flot harmoni. Lækker drikkemoden sag.


Altesino, Montosoli 2010, Brunello di Montalcino, Italien
6 stjerner
Pris: 499,95 kr. v. 12 stk, hos Philipson WIne
Smagsnoter: Dyb mineralsk, grafit, ristet kaffe, grønne og florale urter pakket ind i en meget delikat frugt. Komplet og stor vin. En ung vin der kan virke lidt lukket, skal op i nogle store glas for at komme til sin ret. Gem den gerne, du vil blive fyrsteligt belønnet. I sandhed en stor vin.


Altesino 2011, Brunello di Montalcino, Italien
5 stjerner
Pris: 149,95 kr. v. 12 stk, hos Philipson WIne
Smagsnoter: Blommer og mørke bær, delikat integreret fadpræg af ristet kaffe. Urter, krydderier og trøffel. Flot harmonisk elegant vin med et godt syrebid. Godt køb.


Altesino, Montosoli 2007, Brunello di Montalcino, Italien
5 stjerner
Pris: 499,95 kr. v. 12 stk, hos Philipson WIne
Smagsnoter: Ristet kaffe, urter og florale noter, grafit, læder. God frugt af blommer og kirsebær. Kompleks harmonisk og fyldig vin der aflutter med en herligt krydret udtryk. Meget givende og kompleks vin, der har mange gode år tilbage i sig.


Altesino, Montosoli 2011, Brunello di Montalcino, Italien
5 stjerner
Pris: 369,95 kr. v. 12 stk, hos Philipson WIne
Smagsnoter: Mørk moden dyb og frisk frugt af brom- og blåbær. Mørk chokolade. Mineralsk og meget komplet, fyldig og elegant vin med lang eftersmag. 5 sikre.


Altesino, Montosoli 2009, Brunello di Montalcino, Italien
4 stjerner
Pris: 299,95 kr. v. 12 stk, hos Philipson WIne
Smagsnoter: Kirsebær, ristet kaffe, florale noter med en snert af kamfer. Lækker fyldig, moden vin der er lige til at gå til. Virker reduktiv, og kræver en del luft.


Altesino 2009, Brunello di Montalcino, Italien
4 stjerner
Pris: 149,95 kr. v. 12 stk, hos Philipson WIne
Smagsnoter: Brombær, mørk chokolade. Moden, rund struktur og en pirrende mineralitet. Virker reduktiv, og kræver en del luft.


Altesino 2006, Brunello di Montalcino, Italien
4 stjerner
Pris: 149,95 kr. v. 12 stk, hos Philipson WIne
Smagsnoter: Stilkede grønne noter, krydderurter. Frisk og potent vin med flere år i sig.Alt om vin deltog i pressesmagningen der foregik i København d. 13/10-2016. Smagningen var arrangeret af den danske importør Philipson Wine”. Vinene blev præsenteret af ejeren Elisabetta Gnudi Angelini.


Sådan bedømmer vi:
Vinene bedømmes på en skala gående til 6 stjerner. Skalaen tager udgangspunkt i pris ift. kvalitet, De opgivne priser er alle tilbudspriser som oplyst ved smagningen.