Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


England vil gøre krav på andel af EUs vinkælder

Den britiske Premier Minister Theresa Mayhar i denne uge annonceret at England vil starte Brexit processen i marts 2017. Førend England endelig kan forlade den europæiske union forestår et kæmpearbejde med at frigøre England fra finansielle og juridiske aftaler med EU.

Engelske embedsmænd har ifølge Financial Times også gjort klart at England naturligvis skal have sin andel af de aktiver unionen besidder, og heriblandt er en vinkælder på 42.000 flasker vin. Af de 42.000 flasker blev de 15.500 flasker i 2012 værdisat til ca. 2 millioner kr.

Brexit kan vise sig at være en fordel for engelsk vin
Ifølge magasinet Food & Wine, oplever de engelske vinbønder en øget interesse for deres vine efter Brexit afstemningen. Til dels har markederne fået øjnene op for den britiske vin, og med det engelske punds kursfald har markederne i USA og i Asien vist øget interesse for engelsk vin. En repræsentant for de engelske vinbønder udtaler at England ved sin løsrivelse fra EU vil have muligheder for at fremme markedsføringen af engelsk vin. England er især kendt for deres moussernede vine, der jævnligt konkurrerer med vinene fra Champagne om udemærkelser på de internationale messer.