Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Il Palagio, kan Sting lave vin?

Rockmusikeren Sting købte sammen med sin kone Trudie Styler den ca. 350 hektar store toscanske ejendom "Il Palagio" i 1997. Sting fortæller til Alt om vin, at formålet med ejendommen hovedsageligt var at have et fristed i det smukke Toscana hvor familien kunne samles. Sting har i parantes bemærket 6 børn og 5 børnebørn og nr. 6 på vej.

Med købet af Il Palagio fulgte 12 hektar forsømte vinmarker. Sting og Trudie satte sig for at producere biodynamisk vin af kvalitet. Fra start engagerede de konsulenten Alan York, een af de fremmeste indenfor biodynamisk vinavl, . Kombineret med en dygtig vinmager på Il Palagio har Sting og Trudie formået at skabe et godt team, et team der tilsammen laver fremragende vine.

Vinene fra Il Palagio, anmeldelser

When we dance 2014, Il Palagio, Chianti, Italien
6 stjerner
89,95 kr v. 12 stk. Philipson Wine
Smagsnoter: Herlig komplet næse af Kirsebær, krydderurter og let muldede noter. En god mellemfyldig vin med frisk frugt og en god portion frugtsyre der giver vinen et elegant touch. En ægte Chianti der passer til pastaretter og kalvekød og ikke mindst en god pizza. Meget vellavet og harmonisk vin.


Casino delle Vie 2012, Il Palagio, IGT Toscana, Italien
6 stjerner
129,95 kr v. 12 stk. Philipson Wine
Smagsnoter: Modne solbær, solbærblade og grafit. Moden fyldig og rund vin med en rank struktur. Fint mineralsk præg. Særdeles flot "Supertoscaner" i en meget attraktiv prisklasse. Bravo!


Beppe Rosato IGT 2015, Il Palagio, IGT Toscana, Italien (rosé)
5 stjerner
79,95 kr v. 12 stk. Philipson Wine
Smagsnoter: Frisk sprød indbydende næse af citrus/rød grape. Frisk, elegant og harmonisk rosé med en fin mineralsk og let salt aflsutning. Særdeles lækker, og meget anvendelig. 5 store.


Message in a bottle 2013, Il Palagio, IGT Toscana, Italien
5 stjerner
99,95 kr v. 12 stk. Philipson Wine
Smagsnoter: Mørk moden let sødmefuld frugt, brombær/blåbær. Snert af riste kaffe. Flot frugtsyre der gør vinen viril. Lækker og harmonisk vin.


Sister Moon 2012, Il Palagio, IGT Toscana, Italien (rosé)
5 stjerner
249,95 kr v. 12 stk. Philipson Wine
Smagsnoter: Meget generøs og givende vin. Moden frugt, urter, karamel og ristet kaffe. Stor mundfylde. Den kraftige vin holdes oppe af en flot frugtsyre og en lækker mineralsk finish. Stor og kompleks vin.


Message in a bottle 2015, Bianco,, Il Palagio, Toscana, Italien (hvid)
4 stjerner
79,95 kr v. 12 stk. Philipson Wine
Smagsnoter: Melon, hø og grapeskal. God mundfylde og let mineralitet. Vellavet vin.

Alt om vin deltog ved pressemagningen d. 4/8-2016. Smagningen var arrangeret af importøren Philipson Wine. Vinene blev præsentereret af Sting, og af Il Palagios kommercielt ansvarlige, Ralf Hoegger.