Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Sven Moesgaard årets vinbonde 2016

Dons rosé Brut fra Skærsøgaard scorer guldmedlaje ved Dansk Vinskue 2016

Sven Moesgaard fra Skærsøgaard vine blev ved dansk vinskue kåret til årets vinbonde 2016. En titel Sven har modtaget flere gange i sin karriere som dansk vinavler. Sven er og har været meget vedholdende i dansk vin. Således er det også Sven Moesgaard der var primus motor på at få godkendt Danmarks første BOB (Beskyttet Område Betegnelse) BOB er en EU godkendt beskyttet områdebetegnelse). Dons blev i 2011 et BOB på baggrund af bl.a. De særlige jordbunds- og mikroklimatiske forhold som Sven Moesgaard kunne påvise. BOB er identisk med det franske AOP - områder som eks. Bordeaux, Bourgogne og Rhone.

På Skærsøgaard har man især specialiseret sig i de mousserende vine, men der fremstilles også almindelige bordvine som hvid, rosé og rød. De mousserende fra Dons er dog de vine der har imponeret mest, og Skærsøgaard har høstet indtil flere internationale medaljer med sine Dons mousserende.

Dons rosé Brut 2014 banede vejen
Det var også en mousserende der banede vejen for at Sven igen kunne udnævnes til årets vinbonde, da Dons rosé brut 2014 løb med topplaceringen ved Dansk Vinskue 2016.

Se mere om vinene fra Dons på Skærsøgaards hjemmesider