Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Billede fra Jean Michel Comme
Pontet Canet overtager Robin Williams Napa vingård
Endnu eet af de store Bordeaux slotte rykker ind i Napa Valley.

Napa Valley i Californien tog verden med storm med deres Cabernet Sauvignon vine (Napa-Cabs), da de gav baghjul til de klassificerede Bordeaux vine i den meget omtalte Paris tasting i 1976. Siden har en del af de store Bordeaux slotte, eksempelvis Mouton Rotschild købt sig ind på vingårde i Napa valley.

Pontet Canet der de senere år har haft en bemærkelsesværdig udvikling med deres biodynamiske tilgang til vinproduktionen, har nu også sikret sig en del af Napa. Den tekniske direktør på Pontet Canet, Jean Michel Comme, oplyser overfor Alt om vin, at Pontet Canet netop har erhvervet sig den afdøde skuespiller Robin Williams vingård i Napa. Der er tale om små 8 hektar i området Veeder Mountain. Vinmarkerne er tilplantet med Bordeaux druerne Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Petit Verdot. Forinden købet har der været en række tekniske undersøgelser af de mikroklimatiske forhold på ejendommen. Undersøgelser der understøtter at jorden er velegnet til biodynamisk vinbrug.

De kommende år kommer til at gå med at trimme vinmarker og få vineriet på plads. I første omgang skal ejeren af Pontet Canet Guy Tesseron og den tekniske direktør, Jean Michel Comme til Napa for at sikre forårsbeskæringen og tage bestik af situationen samt planlægge det videre forløb på Villa Sorriso.