Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag

Skærsøgaard
Danmark er efter 15 år blevet et respektabelt vinland

Bare på den sidste halve år har Skærsøgaard’s vine fået 15 guldmedaljer, 8 sølv og 7 bronze fra Danmark, Frankrig, Italien, Tyskland, Kina og England.

God høst fra 2014 giver mange præmier.

Høsten i 2015 er den 15. årgang af dansk vin siden EU tillod vindyrkning i Danmark. Men høsten er næppe noget at prale af, for sommeren var usædvanlig kold, sen og våd. Høsten i årgang 2014 var imidlertid rekordfin, og det er med den på flasker, at Skærsøgaard har vundet de mange præmieringer.

”Det er heldigt for et ungt vinland, at få en god, dansk årgang så positivt vurderet ved blindsmagninger så mange steder i verden. Det giver respekt og store muligheder for samhandel for den ”Nordiske Vinstil”. Vi kan se at både de danske og udenlandske restauranter sætter danske vine på vinkortet.

Vinenes renommé har flyttet sig fra en vits til en trend, men vi skønner at endnu under en procent af danskere endnu har smagt en dansk vin, så der er store udviklingsmuligheder. Jeg tror at det især er den udenlandske erkendelse af de danske vine, som har skubbet til udviklingen. I år havde Skærsøgaard den ære, at vinene blev udstillet og smagt i FN i New York, som havde udvalgte vine fra hver af verdens 92 vinnationer. Det åbner døre”, mener vinbonden Sven Moesgaard fra Skærsøgaard.

Tøbrud for danske vine

En håndfuld danske vingårde har ifølge vinanmeldere brudt igennem den usynlige mur af anerkendelse.På Skærsøgaard glæder man sig over udviklingen, og begynder også at tro på, at dansk vinproduktion kan blive rentabel. ”Det er vigtigt først at tænke på stabil kvalitet, så i år glæder vi os over – ud over medaljerne – at branchen og de stor konkurrencer har kåret Skærsøgaard til ”Årets Vingård”, og over at have vundet titlen Årets Vinmager for årets bedste druevin og årets bedste frugtvin. Titlerne er erhvervet fra både foreningerne Danske Vingårde, Danske Vinavlere og International Food Contest. Og så glæder det mig især at vi løb med guldet og trofæet fra Englands cider konkurrence og hele 2 sølvmedaljer fra Frankrigs største konkurrence for mousserende vine hvor 622 vine fra 26 lande konkurrerer og hvor vi nu på 8. år vinder sølv. Der kom også medaljer fra EXPO i Milano. Det er især de mousserende vine som vinder medaljer. I år fik vi guldmedalje for alle typer, både hvid, rosé og den mere sjældne røde mousserende vin. Men der var også guld til rød- og hvidvin, og 8 guldmedaljer til frugtvinene, som vi producerer af danske æbler og kirsebær” siger Sven Moesgaard.

Vi slår englænderne

”I alt er det nu over 15 år blevet til 146 medaljer, så det er blevet tid for at bygge vores præmierum ud. Det er præmier fra 9 lande, som er med til at give fundament under det danske vineventyr”, slutter Sven Moesgaard, der spår samme fremgang for de danske vine som vi har set fra England, der har 40 års forspring. ”Ja, faktisk slår Danmark ofte de engelske mousserende vine i konkurrencerne”, oplyser Sven Moesgaard, der mener, at vi også snart kan se internationalt præmierede vine fra Sverige og Norge.