Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Hospices de Beaune aktion 2015 donerer til terror ofre

Rekordernes auktion i Beaune donerer en del af resultatet til ofrene for terrorangreb.

Den årlige Bourgogne auktion i Beaune åbnede mindre end 48 timer efter terrorangrebene i Paris, med 1 min. stilhed til minde om ofrene. Beaune auktionen er en historisk auktion hvor en lang række fade med vin fra berømte marker sælges “en primeur”. Provenuet fra auktionen går til driften af Hospitalet i Beaune. I år var ialt 575 fade på auktion, herunder velgørenhedsfadet der normalt doneres til forskning.

Christian Philipson fortæller til Alt om vin, at set i lyset af begivenhederne havde arrangørerne valgt at en tredjedel af resultatet fra velgørenhedsfadet (228 liter), ”La Pièce des Présidents” skulle gå til ofrene for terrorangrebet i Paris. Fadet gik i rekordhøje 480.000 euro, ca. 3,6 millioner kr., svarende til 12.000 kr. pr. flaske!


Hidtidige rekord slået med 40%
Dette var ikke den eneste rekord for 2015 auktionen. De 575 fade indbragte ialt små 85 millioner danske kr., svarende til ca. 500 kr. pr. flaske. Dette er en ny rekord, endda en markant af slagsen, da rekorden fra sidste år blev slået med små 40%!

Af de 575 fade der var på auktion købte Christian Philipson 16 fade. Vinene fra disse fade kan allerede nu købes “en primeur” på www.philipsonwine.com med forventet levering juli 2017.