Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Wolf Blass - internationale vine med klasse

Vi anmelder vinene fra Wolf Blass

VInene fra australske Wolf Blass høster anerkendelse verden over. Alt om vin var af den danske agent inviteret til smagning af vinene fra Wolf Blass sammen med den øvrige presse. Smagningen havde påkaldt sig en vis interessse, ikke mindst fordi at Wolf Blass er et stort og anerkendt brand. Men kunne vinene leve op til forventningerne?

I priskalssen 60-100 kr. er der flere scoops
Den fremherskende stemning ved smagningen var at Dansk Supermarked (Bilka/Føtex/Netto), der har vinene fra Wolf Blass på hylden, har en række særdeles flotte vine med en meget attraktiv prissætning i sortimentet. Især i prislejet 60-100 kr. fandt vi nogle deciderede scoops, hvor sammenhængen mellem pris og kvalitet er helt i top på vinene fra Wolf Blass. I topsegmentet er der virkelig gode fund, men vi bevæger os her i en helt anden prisklasse, 400-500 kr. flasken. Men har du planer om at købe en dyr vin er det så absolut værd at tage vinene fra Wolf Blass med i betragtning.

De bedste vine fra Wolf Blass:


Wolf Blass, Silver label Shiraz/Cabernet 2012, Australien
6 stjerner
Et scoop af en vin.
60 kr. på tilbud i Føtex og Bilka
Smagsnoter: Intens duft af modne solbær og brombær og et snert af tigerbalsam. Ristet kaffe fra fadet. Vin med rygrad og struktur, og solmoden frugt, afsluttende med krydret præg af hvid peber. Til prisen et ubetinget scoop.


Wolf Blass, Gold label Shiraz 2012, Barossa Valley, Australien
6 stjerner
Stor og flot vin med masser af muskler.
100 kr. på tilbud i Føtex og Bilka
Smagsnoter: Varm og intens duft af modne solbær og brombær kamfer, eucalyptus, og chokolade og ristet kaffe fra det flot integrerede fadpræg. Lækker fyldig og cremet vin med masse af solmoden frugt der balanceres af en fin frugtsyre. Stor og flot klassevin.


Wolf Blass, red label Pinot Noir/Chardonnay, Australien (mousserende)
6 stjerner
Flot mousserende med store dyder, til en særdeles attraktiv pris.
55 kr.. på tilbud i Føtex og Bilka
Smagsnoter: Brødkrumme, æbler og flintet i næsen. Friske fine bobler og en god syre. Frugtsødme og fylde der brydes af den fine syre afsluttende med et let mineralsk præg. Superflot, og fantastisk til prisen.


Wolf Blass, Platinum label Shiraz 2009, Barossa Valley, Australien
6 stjerner
Topklasse
499 kr. i Føtex og Bilka
Smagsnoter: Mørk dyb frugt og fad i stor harmoni. Brombær, ristet kaffe, chokolade. Lækre og komplimenternede mineralske noter. En topvin med enorm koncentration og med stor finesse. En topvin i særklasse. På den absolutte skala bevæger vi os her i nærheden af de magiske 95 point.


Wolf Blass, red label Shiraz/Cabernet 2013, Australien
5 stjerner
Helstøbt vin
55 kr. på tilbud i Føtex og Bilka
Smagsnoter: Dejlig mineralsk næse pakket ind i frugtfylde af blåbær og lidt grøn peber. Flot struktur og god solmoden frugt i smagen med et touch af grafit og tørv. Flot og helstøbt vin.

Wolf Blass, Gold label Shiraz 2012, Barossa Valley, Australien
5 stjerner
Stor vin
199 kr. i Føtex og Bilka
Smagsnoter: Solbær, tørv og muld. Grøn peber, grafit og urter. Ristet kaffe fra fadet. Særdeles elegant vin med en forbavsende koncentration. Stor vin med europæisk karakter.


Wolf Blass, Yellow label Shiraz 2013, Australien
5 stjerner
God til Barbecue
65 kr i Netto
Smagsnoter: Varm krydret næse. Brombær/blåbær og lidt kamfer. Let sødmefuld, god koncentration og meget smidig vin. God til Barbecue.


Wolf Blass, Black label Cabernet/Shiraz/Malbec 2009, Barossa Valley, Australien
5 stjerner
Stor intens og komplet vin
399 kr. i Føtex og Bilka
Smagsnoter: Intens mørk rødvin med en markant næse af solbær, ristet kaffe og chokolade fra de franske egetræsfade. Fint urtet strej og grøn peber. Grafit, tobak og tørv. Meget fyldig vin med krop og fylde: Tydelig men dejlig garvesyrestruktur. Stor vin der tåler lagring i minimum 5 år.


Wolf Blass, Brown label Shiraz 2012, Australien
4 stjerner
149 kr. på tilbud i Føtex og Bilka
Smagsnoter: Solvarm næse, alkohol og masser brombær/ blåbær og markant fadpræg, Karamel. Koncentreret vin med muskler og markante tanniner. Mere power end finesse.


Wolf Blass, red label Chardonnay/ Semillon 2014, Australien (hvid)
3 stjerner
50 kr. på tilbud i Føtex og Bilka
Smagsnoter: Oser af fad i næsen, smør og hasselnød. Meget cremet og fed i strukturen. Endimensionel. Savner hvidvinenes friskhed. Lidt tung i betrækket.


Alt om vin deltog i pressesmagningen der foregik i København d. 11/8-2015 og var arrangeret af den danske agent “Treasury Wine Estates”. Vinene blev præsenteret af Chris Hatcher, Chief winemaker hos Wolf Blass.

Sådan bedømmer vi:
Vinene bedømmes på en skala gående til 6 stjerner. Skalaen tager udgangspunkt i pris ift. kvalitet, De opgivne priser er alle tilbudspriser som oplyst på smagningen.