Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Vinderholdet. Billede venligst stillet til rådighed af vinskribent Andre Devald
DM i blindsmagning 2015, vinskribenterne var bedst.

30 hold a 3 mand sad klar ved bordene da der blev afviklet DM i blindsmagning søndag d. 3. maj. Deltagerne havde en meget forskellig baggrund. Der var sommeliers, branchefolk, entusiaster og ikke mindst et hold vinskribenter blandt deltagerne.

Efter den indledende runde hvor de 30 hold skulle smage og gætte på 12 forskellige vine, stod 3 hold klar til finalerunden. I konkurrencen gættes for hver enkelt vin på område, druesort, årgang og producent, og helt ned til den eksakte vin.

De 3 hold i finalerunden var et hold bestående af vinskribenter fra henholdsvis Jyllandsposten og Politiken (The X-pensive Winos), et hold af unge sommeliers (Team Hamreklubben) og et hold bestående af entusiaster (Vielles Vigne). Sidste års vindere, et hold fra vinhandleren Otto Suenson var tæt på, men nåede ikke finalen da de kom ind på en 5. plads i indledende runde.

I finalen blev følgende vine præsenteret for de 3 finalehold:
1) Van Volxem Mosel Riesling Alte Reben 2013
2) Rocca di Montegrossi Chianti Classico San Marcellino 2001
3) Turley Zinfandel Rattlesnake Ridge 2012

The X-pensive Winos trak fra på de røde vine og vandt finalen i flot stil foran hhv. Team Hamreklubben og Vielles Vigne.

DM 2015 blev arrangeret af Vinakademiet.

Billede til øverst af vinderholdet “The X-pensive Winos”. Holdet består af fra venstre mod højre, Niels Lillelund (JP), Anders Halskov-Jensen (JP) og Henrik Steen Andersen (Politiken)
Billede venligst stillet til rådighed af vinskribent mm. Andre Devald