Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Før musen over billede for at se detaljer
Vingård i Californien en god pensionsinvestering

Prisen på vingårde stiger mest i Californien
Ejendomsmægleren Knight Frank har netop offentliggjort deres opgørelse over prisudviklingen på vinmarker i verdens største vindistrikter.

Oversigten afslører at vinmarkerne i californiske Sonoma County har taget de største stigninger. På de efterfølgende pladser kommer flere oversøiske distrikter, nemlig Hawkes Bay i New Zealand og Barossa Valley i Australien.

Bedste europæiske distrikt kommer først ind på en 5. plads
Italienske Chianti er det højest placerede europæiske distrikt på listen over prisudviklingen, og kommer ind på en samlet 5. plads. I de store klassiske vindistrikter Bourgogne og Bordeaux er prisudviklingen gået i stå: Der spekuleres i at priserne for vinmarkerne har toppet her.

Lidt overraskende er prisen på vinmarker faldet i de ellers så populære sydamerikanske distrikter Mendoza i Argentina og Colchagua i Chile.

Investorerne mest interesserede i Sydamerika og Rusland
Knight Frank offentliggør samtidig resultatet af en rundspørge blandt nogle af de mest mest velhavende investorer om hvor interessen er størst for fremtidige investeringer. Her tegner sig et noget anderledes billede med størst interesse netop i Sydamerika, men sjovt nok også i Rusland og så netop i Nordamerika.

Eksempler på prisudvikling af vinmarker pr. ultimo 2014, procentvis stigning på et år;
  1. Sonoma County, Californien, +18%

  2. Hawkes Bay, New Zealand, +17%

  3. Barossa Valley, Australien, +15%

  4. Marlborough, New Zealand, +13%

  5. Chianti, Italien, +12%

  6. Colchagua, Chile - 13%