Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Ch. Miraval i franske Provence
Brad Pitt og Angelina Jolie bag ny Super Provence

Inspireret af Supertoskanerne fra Chianti, Supertoskanere er vine der oprindeligt var deklassificeret til bordvin fordi de ikke fulgte reglerne for Chianti området som de kom fra, vil Brad Pitt og Angelina Jolie lave en rød "Superprovence" fra deres Provence slot Miraval.

Vinene skal laves af deres konsulterende vinmager fra Beaucastel, Marc Perrin. Marc udtaler at der er mange klimatiske ligheder mellem Toscana og Provence. Målet er at lave en rødvin der i stilen minder om Supertoskanerne. En del af de 500 hektar jord der hører til Miraval skal tilplantes med bl.a. Syrah, Cabernet Franc og Mourvedre. Rygradden i Supertoskanerne Cabernet Sauvignon er ikke blandt de druesorter der nævnes i første omgang.

Fra tilplantning til første høst går der minimum 3 år, så der kommer til at gå en del år før end vi ser de første af disse Superprovence på markedet.
I mellemtiden sætter Brad og Angelina deres 2013 rosé vin på markedet her i februar til dem der har forhåndsreserveret vinen. Der er produceret ca. 200.000 flasker og de sælges til en pris på små 200 kr. flasken.
Bradd Pitt og Angelina Jolie har Miraval som mere end en hobby, og er bosiddende på slottet i Provence. Vi har tidligere skrevet om Brad, Angelina og Miraval her på Alt om vin, bl.a. har Pink Floyd inspillet bla. The Wall her - se tidligere artikel klik her