Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Den danske vinslot Utopia i Kelleris, måske en kommende konkurent til Latour
Dansk vin går strålende fremtid i møde

Klimaændringerne vil være med til at ændre vinkortet, ikke bare det geografiske men også vinkortet på Michelin stjerne restauranterne. Dansk vin på kortet på Michelin stjerne restauranter, sådan spår en rapport udarbejdet at den internationale organisation Just Drinks, en organisation der understøtter den professionelle vinverden med undersøgelser og analyser.

Hidtil har Tyskland været den nordlige begrænsning for fine vin i Europa. Undersøgelsen fra Just Drinks viser at grænsen for produktion af vin af høj klasse er rykket længere og længere mod Nord, eksempelvis produceres der på en række vingårde i Finland rødvin af Frühburgunder – den tidlige Pinot Noir. I Holland er vinindustrien også på fremmarch, og her har den årlige produktion rundet 1 million flasker. I Sydengland produceres i dag nogle af verdens bedste mousserende vine.

Rapporten spår at lande som Danmark, Sverige og Holland kan være med til at presse de ”gamle” vinlande. For mens muligheden for at dyrke vin rykker længere mod nord, sættes de nuværende vinområder under pres når de klimatiske forhold ændres. I de eksisterende vindistrikter vil man komme til at tage stilling til muligheder for kunstvanding, nye druesorter, og evt. at flytte vindistrikterne til højereliggende og køligere områder.

I dag er der godt 100 registrerede kommercielle vingårde i Danmark. I gode år producerer de tilsammen i omegnen af 100.000 flasker god dansk vin. Dette er et tal der ifølge Just Drinks vil vokse og sætte Danmark på det internationale vinkort. Måske Shu-Bi-Dua havde fat i det helt rigtige da de skrev sangen "Costa Kalundborg", på nær at de måske skulle have skrevet "Jens Hansens vingård" og ikke bondegård!

Costa Kalundborg

Ta' til Costa Kalundborg
hvor de slanke palmer står
og svajer blidt for brisen
bag Jens Hansens bondegård

Tekst af Shu-Bi-Dua