Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Forskere opdager 23 nye molekyler i rødvin
Vi har mange gange før hørt om de positive egenskaber ved vin i moderate mængder. Den seneste forskning (august 2013) kan vise sig at blive et medicinsk gennembrud.

Den seneste forskning er udført på UBC (University of British Columbia) i Canada, hvor forskerne har opdaget 23 nye molekyler i rødvin. Professor Cedric Saucier, har brugt flere år på at kortlægge hvad der findes i rødvinsglasset. Målet var at lave en mere præcis profil af de kendte molekyler.

Overraskelsen
Holdet bag forskningen vidste de ville finde stilbenoids forbindelses molekyler, som menes at have positive helbredsmæssige virkninger. Hvad der overraskede dem var at de fandt hele 41 stilbenoids forbindelser hvoraf 23 ikke tidligere har været kendt i rødvin.

Fremtidens medicin
Saucier mener at deres opdagelse måske kan give et gennembrud og måske give et mere sikkert bud på fordelene ved moderat indtagelse af rødvin. De 23 nye molekyler er relateret til resveratrol som findes i skindet på røde druer og som er kendt for potentielt at forhindre aldersrelaterede sygdomme.

Saucier siger "hvem ved hvor dette leder hen, måske kan det blive grundstenen til fremtidig medicin. Men dette er kun begyndelsen som vil kræve mange flere års forskning"