Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Skræmmende reduktion af kendte vinområder
Global opvarmning rammer også vinproduktionen over hele verden som vi tidligere har beskrevet. Nu hvor foråret 2013 står for døren, offentliggører forskere fra University of Texas deres seneste resultater af hvordan verdens vinproduktion forventes drastisk påvirket frem til 2050.

Skræmmende reduktion af vinområder
Det dyrkbare areal i verdens vigtigste vinområder forventes reduceret med op til 73% i år 2050. I middelhavsområdet forventes det dyrkbare areal reduceret med 68% i 2050. Dette er naturligvis såfremt der ikke etableres modforanstaltninger, som der også forskes i.

Der er også vindere
En af vinderne er New Zealand som forventes at fordoble sit dyrkbare område i 2050. Det nordlige Europa, herunder Danmark, forventes også at opleve udvidelse.

Danmark er allerede godt på vej
Siden de første danske vine kom på markedet i 2002 er det gået stærkt. Tilbage ved lanceringen af Dansk vin var der en håndfuld kommercielle vingårde i Danmark. I 2012 var der registreret 80 kommercielle vingårde i Danmark. Hertil kommer en lang række hobbyavlere, og det samlede medlemstal i vinavlerforeningen er over 1400.