Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Saint-Emilion klassifikation udfordres igen

Saint-Emilion klassifikationen trækker endnu en gang overskrifter. Seneste revision blev frigivet i 6. september 2012 og som ved tidligere revisioner er der blæst om afgørelsen og retslige efterspil godt hjulpet på vej af de slotte som ikke er fundet værdige til at være med i klassifikationen. Det har naturligvis stor økonomisk betydning om et slot kan pryde sig med de fine ”Grands Crus Classés” eller endnu bedre ”Premiers Grands Crus Classés” klassificeringer.

Det er Chateau Croque-Michotte som sammen med Château La Tour du Pin Figeac og Château Corbin-Michotte der udfordrer klassifikationen med et retsligt opgør, og allerede nu truer med krav om erstatning hvis de vinder sagen.

Sylvie Giraud fra Chateau La Tour du Pin Figeac fortæller til Decanter at de er tvunget til at gå rettens vej efter at de som det eneste af 4 slotte der klagede over 2006 klassifikationen ikke blev genindsat i 2012 klassifikationen.

Debatten forsætter og ventes at skade alle i Saint Emilion ved at så tvivl om selve klassifikationen.
Se listen over 2012 klassifikationen her

Om St Emilion klassifikationen
Saint-Emilion klassifikationen går tilbage til 1955, og kan betragtes som en slags pendant til den langt mere historiske 1855 Medoc klassifikation. I modsætning til 1855 klassifikationen der er statisk, revideres St. Emilion klassifikationen hvert 10. år, i hvert fald efter planen.
Læs mere om klassifikationen.