Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Er Sherry det nye sort?
Nye tal viser at Jerez provinsen i 2011 med en lille halv million gæster står for ikke mindre en 30% af al vinturisme i Spanien. Jerez er især kendt for at producere hedvinen Sherry. Navnet Sherry kommer fra den engelske oversættelse af Jerez.

Sherry var historisk en yderst populær drik, på linie med Portvin i Storbritanien. Hedvinen var historisk populær i Storbritanien, da de på baggrund af spritindholdet holdt sig bedre end de mere ustabile bordvine. I 1970erne faldt interessen for hedvinen dog drastisk, og Sherry fik først for alvor en rennæsance efter år 2000 hvor en ny kvalitetsklassifikation blev introduceret.

I dag har flere restauranter specialiseret sig i Sherryvinkort, hvor der fokuseres på match mellem de populære spanske tapas og Sherry.

Vi har tidligere på Alt om Vin skrevet om tapas bar i henholdsvis København og London med fokuseret Sherryvinkort se hvad vi skrev HER

Hvis du vil skabe dig et hurtigt overblik over Jerez distriktet, Sherrytyper og klassifikationer mm. kan vi anbefale denne publikation fra "Sherrybodega" Klik her