Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Trend: Sauvignon Blanc er det nye sort i England

Salget af hvidvine lavet på Sauvignon blanc druen stormer frem i England. Sauvignon blanc er kommet på side med Chardonnay og Pinot Gris, og er total set den mest sælgende variatal vin i England. Sauvignon blanc er meget aromatisk og en drue der er krævende i vinifikationen. I dag er det blevet mere almindeligt, og tilgængeligt at koldgære mosten, en metode hvorpå man får de friske aromaer frem i vinen. Det faktum at der er kommet mere styr på vinifikationen fra mark til bord betyder at Sauvignon blanc vinene er steget i kvalitet, og det er formodentlig med til at gøre disse vine mere populære. Man skal heller ikke undervurdere betydningen af at New Zealand er har været dygtige til at vinificere denne drue. Tidligere kom Sauvignon blanc vinene hovedsagtligt fra Sancerre, Loire og Bordeaux distrikterne.

Sauvignon blanc skubber til Chardonnays trone. Chardonnay har hidtil været den suverænt mest solgte hvidvin. Især i USA har Chardonnay været dominerende. På et tidspunkt var Chardonnay så dominerende i USA, at når den almindelige amerikanske vinforbruger bad om et glas hvidvin sagde de "a glass of Chardonnay", Chardonnay var blevet synonym med hvidvin! Det fik en gruppe vinentusiater til at starte ABC klubben, "anything but chardonnay club".

De mest solgte variatalvine i England i 2011 er (tal i parantes er ift. det samlede salg af vin):

1. Sauvignon blanc (8%)
2. Chardonnay (8%)
3. Pinot Gris (8%)
4. Merlot (6%)
5. Shiraz (5%)

Som tallene indikerer er salget af hvidvin i England forholdsvis stort. Faktisk er det således at der sælges ligeså meget hvidvin som rødvin i England, hvorimod der i Danmark kun sælges een flaske hvid- for hver 3 flasker rødvin.