Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Côtes du rhône, Guigal i ny dansk fortolkning scorer topkara
Philipson Wine har gennem en årrække lavet deres egen signaturserie "Cuvee Philipson" sammen med kendte vinmagere fra flere lande. Cuvee Philipson startede med den røde Cotes du Rhone 2001 fra Guigal. Christian Philipson fra Philipson Wine har ved tidligere lejlighed fortalt aov om glæden ved selv at være med til at udvælge og udvikle vinene.

På aov har vi prøvesmagt Guigal Cuvee Philipson 2005 og 2007. En interessant smagning, hvor vi gik linen ud, og prøvede dem op mod Guigals egen vin fra 2007.

I denne smagning stikker Cuvee Philipson 2007 af fra de andre vine vi smagte. Der er sket et stilskifte. 2005eren fra Philipson er forholdsvis "mainstream" og ligger tæt på Guigals egen. 2007 Cuvee Philipson er langt mere Nordrhone i stilen, og giver mindelser om Hermitage. Der er langt mere dyb frugt, ristet kaffe og taninstruktur i 2007eren fra Philipson.

Christian Philipson fortæller til aov at Marcel Guigal pressede på for gå lidt mere til ekstremerne. Christian har valgt en større andel Syrah til 2007eren. En række af disse druer kommer fra de bedre Villlages områder og sågar fra Cru områder som Vaqueras. Det har givet en kraftig vin med lidt mere fast struktur. Guigal Cuvee Philipson 2007 er en vin med personlig, race og karakter. Christian Philipson fortæller at stilskiftet bliver ført videre i 2009 og 2010 signaturvinene fra Guigal som der stadig arbejdes på i kælderen.

2005 Cuvee Philipson, Cotes Du Rhone, Guigal, Kr. 70 v. 12 stk.
5 stjerner,
Lækker rund og fløjlsblød vin til attraktiv pris.

Smagsnoter
Sorte kirsebær, kamfer og mineralske toner. Vanille, chokolade og blommefrugt pakket lækkert ind i blød og rund garvesyre. En allround vin.


2007 Cuvee Philipson, Cotes Du Rhone, Guigal, Kr. 70 v. 12 stk.
6 stjerner
Power og koncentration, på højde med de mere eksklusive "Rhone Cru" vine. En rigtig prisbasker, hvor den sjette stjerne afspejler forholdet mellem pris og kvalitet.

Smagsnoter
Ristet kaffe, vanille, mørke kirsebær og blåbær og lidt skjult mineralitet. Som vinen udvikler sig i glasset træder flere og flere nuancer frem. Maskulin, saftig og kraftig vin med god koncentration og fast struktur. Vinen leder tankerne hen på Hermitage og Nordrhône.