Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


3. torsdag i November frigives årets Beaujolais under stor festivitas
Beaujolais Nouveau 2011 maler København rød
Den 3. torsdag i November frigives Beaujolais Nouveau over hele kloden. Festen udspringer fra den lille landsby Beaujeu, der varmer op i løbet af onsdag aften, og årets nye Beaujolais flyder i gaderne fra midnat natten til torsdag, og festen varer 4 dage. Traditionene har grebet om sig, og enhver storby med respekt for sig selv har Baujolais Nouveau arrangementer den 3. torsdag i November.

København er ingen undtagelse. Restaurant Bøf og Ost på Gråbrødre Torv har været med på dillen helt tilbage fra slut halvfjerdserne. I de hektisk år blev vinen fløjet ind med privatfly og fragtet videre af racerkørere. Ræset tog vel nærmest overhånd, og i dag foregår frigivelsen under lidt mere kontrollerede former. Ikke desto mindre har Bøf og Ost i samarbejde med Peugeot i år allieret sig med den kendte danske racerkører Casper Elgaard der leverer Beaujolaien på Gråbrødre Torv kl. 1700. Bøf og Ost skænker de første 1001 glas gratis. Herefter fortsætter festen på torvet med Edith Piaff sange og anekdokter fremført af Par Piaff, Beaujolais og "Torvemenu" (så har du også lejlighed til at finde ud af om Bøf og Beaujlais er et godt match!).

Grådbrødre er ikke ene om at festligholde Beaujolaisens ankomst. På restaurant Manfreds & Vin vil der være en række BeaujolaisNouveau vine på kortet torsdag aften og på restauranterne Restaurant Mêlée , Kødbyens Fiskebar og hos Gustavs Bistro og Butik fejrer man torsdag også Beaujolaisens ankomst.

Hvis du kender til et godt Beaujolais Nouveau arrangement så del det gerne med andre her på aov ved at kommentere denne artikel.