Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Helikopter tørrer druerne i Napa Valley
Langt det meste af høsten fra Cakebread Cellars 100 hektar vinmarker kom sikkert i hus inden den intense oktoberregn for alvor satte ind i Napa Valley her i 2011. Cabernet Sauvignon markerne var dog ikke høstet, og frygten for råd i drueklaserne fik ejeren Bruce Cakebread til at tage en ukonventionel metode i brug. Bruce hyrede en helikopter til 400 USD i timen til at flyve i lav højde, ca. 5 meter over planterne. Rotorbladene virkede som en hårtørrer der fjernede vand og fugt fra planterne.

Bruce havde, inspireret af kirsebær- og appelsinfarmere, prøvet teknikken med held allerede tilbage ved 2002 høsten. Han udtaler at de 400 USD er givet godt ud, set i relation til det tab han ellers risikerer ved at druerne rådner inden de er modne. Der er ingen garanti for at det redder høsten, men det skader ihvertfald ikke udtaler Bruce.

På Pomerol slottet Petrus har man brugt lignede metoder. Her har man haft helikoptere over vinstokkene om morgen lige inden man høstede. Dette for at fordrive dug, således at vinen ikke blev unødigt fortyndet af vandet. Kældermesteren på Petrus fortæller at sukkerindholdet i druemosten er ca. 3-5% højere når dugen fordrives inden der høstes.

Se helikopteren på arbejde i Cakebreads vinmarker på dette Youtube klip