Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Churchills guddommelige favorit Cognac igen på markedet
På Jalta konferencen efter 2. verdenkrig bød Stalin på en Cognac der var lavet særskilt til fejringen. Cognacen "Dvin" kom fra et lokalt Armensk distilleri - og var således retteligt en "Brandy". Helt ekseptionelt fik Dvin lov til at blive markedsført med "Cognac" titlen på etiketten, som den hidtil eneste Brandy lavet udenfor Cognacdistriktet.

Churchill var yderst begejstret for denne Brandy, så Stalin sendte en gang om måneden nye forsyninger til Churchill i London. På et tidspunkt bemærkede Churchill at Cognacen ændrede smag, og beklagede sig over dette. Stalin undersøgte sagen, og fandt ud af at Margar Sedrakyan, der havde ansvaret for at producere Dvin Cognacen var blevet sendt i eksil i Sibirien, og at der var kommet en ny "Cognacmager" til. Stalin beordrede Margar Sedrakyan tilbage fra sit eksil - og Margar blev sidenhen hædret som Sovjetisk æresborger.

Det armenske distilleri, Yerevan Ararat Brandy Wine Vodka Factory, gik senere lidt i glemmebogen, men siden 2002 er der arbejdet på genopbygningen af distilleriets produktlinie af Armenske Brandys. Brandys der laves efter rekonstruerede gamle opskrifter. Ifølge news.am er turen nu kommet til at Dvin cognacen skal på markedet. Der produceres 5000 flasker på årsbasis, og flaskerne vil koste omkring 1000 kr. stykket. Dvin forventes tilbage på hylderne i London med udgangen af 2011.