Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Køb trygt billig Moscato dAsti
Ifølge en helt uvidenskabelig men meget interessant blindsmagning af Moscato dAsti og Asti Spumante kan man ikke smage forskel på den dyre og den billige Asti.

Smagningen blev afholdt af vin- og madskribenten Rasmus Holmgård, som havde købt 12 forskellige flasker. De 6 var de billigste fra supermarked alle til under 50 kr. og de sidste 6 var de mest eksklusive de kunne finde hos specialimportører til en pris på mellem 69 og 150 kr.

Smagspanelet bestod af 10 personer hvoraf 5 var fra vinbranchen og 5 havde vinkendskab på amatør niveau. Panelet skulle blindsmage de 12 nummererede vine i tilfældig rækkefølge og bedømme om vinen hørte til gruppen billig eller dyr. Panelet vidste at der var 6 vine i hver gruppe.

Resultatet var overraskende.
Én smager, havde 10 rigtige, én havde 8 rigtige, to havde 4 rigtige og 6 havde 6 rigtige. Det var vidt forskellige vine der var gættet rigtige.

Konklusionen er klar, med kun 52 % rigtige gæt svarer det nogenlunde til hvad der ville opnås hvis der var slået plat eller krone om hvilken gruppe vinen skulle placeres i.

Med andre ord, køb trygt den billige moscato d’Asti og Asti Spumante hvis du kan lide den og brug i stedet pengene på en bedre rødvin næste gang.

Læs hele testen