Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


VINTEST, 3 sikre Bordeaux vindere
På redaktionen har vi på det seneste bemærket en trend med at flere og flere kvalitets Bordeaux vine i prisklassen 50-80 kr. finder vej til hylderne.

Aov har testet 3 af de vine vi syntes så mest spændende ud. Vi ville afprøve om Bordeaux i denne populære, men også svære prisklasse er pengene værd. Testen var særdeles opløftende, og vi glæder os over at kunne finde store oplevelser i dette vanskelige prisleje.

Vinene er bedømt ud fra en samlet vurdering af kvalitet og oplevelse set i relation til prisen, med 6 stjerner som maksimum.

2007 Lamothe-Cissac, Cru Bourgeois, Haut Medoc
Smagen af stor Bordeaux til små penge.
6 Stjerner

Smagsnoter: Klassisk Bordeaux Cabernet, Solbær, Ceder, ristet kaffe, og en snert af urter. Ufattelig dybde. En rank og stor vin, der uden problemer måler sig med Cru klassificerede vine til den tredobbelte pris. Drik nu og de næste 5 år.

60 kr. v. 12 stk. hos Philipsonwine2009 Le Bordeaux de Magrez
Finesse og perfektion af Magrez.
5 stjerner

Smagsnoter: Lækker ren frugtnæse, lidt hindbær og lakrids, og vanillesødme. God struktur, klassisk Bordeauxtørhed og god mineralitet. En poleret og perfekt vin til den lidt lette side. God ledsager til lyst kød og pastaretter.

50 kr. hos Vinspecialisten & H.J. Hansen


La Grande cuvée, Dourthe 2008
Bordeaux med klassisk fadpræg
5 stjerner

Smagsnoter: Umiddelbart lidt lukket næse, men efter lidt tid i glasset åbner vinen sig op med klart præg af ristet træ og modne solbær. Kontant og fast Cabernet struktur med markant garvesyre. God Medoc.

69 kr. hos Irma


Vinene er smagt maj måned 2011