Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Den imponerende fadhal i prestigeprojektet Rocca di Frassinello
Perlerække af Italienske topproducenter i København
Specialimportøren Distinto der udelukkende beskæftiger sig med Italiensk vin er ikke sene til at kalde deres store producentsmagning d. 28/2 for årets Italienske vinbegivenhed.

Udover vinimporten står Jonas Fogh og Christian Madsen fra Distinto også for driften af den populære Italienske vinbar "Il Senso" i Gothersgade.

D. 28. februar står Distinto i spidsen for en stor smagning hvor 20 lokale Italienske topproducenter kommer og skænker deres prestigevine. I bedste Italienske stil vil Il Senso stå for lækre Italienske antipasti til at ledsage vinene.

Som et eksempel på en af de spændende producenter der møder frem på dagen kan nævnes vinhuset Rocca di Frassinello. Rocca di Frassinello er et prestigiøst Toscana projekt i samarbejde mellem den kendte Chianti producent Castellare og franske Domain Baron De Rothschild-Lafite. Udgangspunktet har været at kombinere de franske druer Cabernet Sauvignon og Merlot med den Italienske Sangiovese. Allerede fra første årgang – 2004 - har vinene nydt stor international anerkendelse. Vinene fra projektet scorer højt hos Parker, og vinene har scorede de maksimale 3 glas i Gambero Rosso.Senest har Rocca di Frassinello frigivet en 100% Merlot vin under navnet Baffo Nero. Dette er et absolut prestigeprojekt med en årlig produktion på ca. 3.000 flasker. Med denne vin er det Rocca di Frassinello's ambition at udfordre nogle af verdens bedste Merlot vine.

Mød Frassinello og 19 andre producenter på Distinto's store smagning i København mandag d. 28. februar kl. 19-22. (Se aov's kalender for detaljer om arrangementet).

Link til Rocca di Frassinello - klik her