Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Robert Parker trækker sig fra eet af hans kerneområder, Californisk vin
Robert Parker slut med Californisk vin
I en mail til sine abonnenter fortæller Robert Parker at han overlader smagning og vurdering af Californisk vin til sin partner Antonio Galloni. Antonio er ikke et ubeskrevet blad ved Robert Parkers "The wine advocate". Antonio har i en årrække dækket vurderingerne af Champagne og Italiensk vin, det opsigtsvækkende er at Robert Parker nu afgiver eet af hans kerneområder, nemlig Californisk vin. Ydermere får Antonio ansvaret for prestigeområder Cote d or og Chablis i Bourgogne.

I Californisk vinindustri er man spændt på hvilken betydning det får at Robert Parker nu trækker sig ud af området. En række Californiske kultproducenter har bygget en stor del af deres succes på at score 95+ hos Robert Parker igennem en årrække. Derfor imødeses Antonios overtagelse med en vis spænding blandt disse producenter. Robert Parker beholder dog selv opgaven med at smage Californisk vin i ældre årgange.

Robert Parker meddeler ved samme lejlighed at han nu vil til at bruge mere tid på netop smagning af ældre årgange. Udover Californisk vin, vurderer Robert Parker også Bordeaux og Cotes du Rhone i ældre årgange. Måske Robert Parker har følt sig provokeret af tegneserien om ham, hvor en del af plottet netop er at han smager ældre vine som han som unge gav topkarakterer, men som han dumper efter de har fået lidt alder. På aov.dk kan du læse mere om tegneserien: klik her for læse artikel om Robert Parker tegneserien