Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Hans Vinding-Diers fotograferet ved Argiano Winemakers Dinner d. 27/10 på Søllerød kro
Supertoskanere med dansk blod
Argiano, Supertoskanere med format
Argiano er en gammel familieejet vingård i Toscana. Argiano råder over 48 hektar vinmarker. Vinene fra Argiano laves af den "flyvende vinmager" Hans Vinding-Diers, der i parentes bemærket er dansker.
Udover de klassiske Brunelloer lavet på Sangiovese, produceres der også Supertoskanere hos Argiano. Argiano''s Solengo regnes med i toppen af Supertoskanere. Solengo laves af et blend af Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Sangiovese og Petit Verdot. Argianos topvin er "Suolo" der er lavet på 100% Sangiovese. Suolo er Hans Vinding-Diers' fortjeneste, og blev produceret første gang i 2000.

AOV's favoritter

2005 Brunello di Montalcino, kr. 130
6 stjerner
Stor vin til overkommelige penge
Smagsnoter: Diskret næse af frugt pakket nydeligt ind i fad. Flot struktur. På en gang opleves race & maskulinitet kombineret med elegance.

2006 Solengo, kr. 200
6 stjerner
Fantastisk Supertoscaner - intet mindre
Smagsnoter: Moreller og ristet kaffe. En anelse oversøisk i sit præg på den gode måde uden at blive "jammy". Meget delikat.

2004 Suolo, kr. 600
5 stjerner
Elegant koncentreret vin der udstråler race og typicitet
Smagsnoter: Nellikker og tørrede roser, god mineralitet og fantastisk koncentration.

Vine vi gav 6 af 6 stjerner
2005 Brunello di Montalcino, kr. 130
2006 Solengo, kr. 200

Vine vi gav 5 af 6 stjerner
2008 Non Confunditur, kr. 100
2004 Brunello di Montalcino, kr. 130
2005 L'Orciaia, kr. 200
2004 Solengo, kr. 250
2005 Solengo, kr. 250
2007 Solengo, kr. 200
2004 Suolo, kr. 600
2006 Suolo, kr. 600


Noter
Priserne er stykpris, betinget af køb af minimum 12 stk.

Aov deltog i smagningen af udvalgte vine fra Argiano. Smagningen foregik d. 27/10 og var arrangeret af Philipson Wine.