|
Det var med denne dessert at Daniel og Jacob fejede benene væk under dommerne
Formel B bedst til dessert og vinmatch
Daniel Kruse og Jacob Christiansen fra Formel B har vundet "Roussillon Dessert Trofæ 2010" ved det danske finalestævne der blev afviklet d. 4. oktober. De har dermed kvalificeret sig til den europæiske finale der afvikles i Perpignan d. 24. januar 2011. Her skal parret dyste med vinderholdene fra Tyskland, Belgien, Holland, England, Spanien og Frankrig.
Den internationale finale afvikles hvert andet år. Danmark har tidligere vundet den internationale finale med Henrik Ravnemose og Rasmus Kliim i 2007.
Roussillon dessert Trofæ er en konkurrence, hvor en kok og en sommelier sammen skal kreere det bedste match mellem en hedvin fra Roussillon og en dessert. Årets dessertrofæ har citrusfrugten som tema. Parret fra Formel B vandt konkurencen med desserten som de har døbt: "Citrus i teksturer som jorden i Roussillon". Vinen til desserten var Muscat de Rivesaltes 2009 fra Domaine Pouderoux.
Desserten er endnu ikke på menukortet hos Formel B, men Daniel Kruse udtaler at den måske kommer på kortet senere på sæsonen.
På dommernes vegne udtalte Helle Brøndum Carlsen:
"FORMEL B's "Citrus i teksturer som jorden i Roussillon"
er en sand historiefortælling. Med former der refererer
direkte til den mørke jord drysses sten af maltpuffere,
granit i form af maltcreme og malt marengs, der i smagen modsvares af fin syrlighed fra citronsorbet, citroncreme og citronfromage. Sjældent har en blomst gjort smagsmæssig gavn, men her var citrontagetes netop den sidste gode kombinationsfaktor der - når lidt af det hele på denne "jord" tallerken kom i munden på samme tid - fik Muscat de Rivesaltes 2009, Domaine Pouderoux til at fungere rigtig godt trods så megen kompleksitet i dessertens smag. Flot førsteplads til Daniel Kruse og Jacob Christensen."
Roussillon er kendt for sine "vin doux naturels" - naturligt søde vine. De søde vine produceres ved at man tilsætter spiritus til vinen inden den er færdiggæret. På denne måde dræber man gærcellerne mens der endnu er sukker i vinen. Vin doux naturels har typisk en alkoholstyrke på 15%. Princippet i denne produktion er den samme som for portvin, men i Roussillon har man anvendt denne teknik i adskillige hundrede år, før end den blev brugt til Portugals portvine. De søde Roussilon vine er hovedsagligt lavet på den hvide og meget aromatiske Muscat drue, men der produceres også en del røde.
Mad & Bolig har tidligere lavet et tillæg om desserter og søde Rivesaltes vine. Se tillægget via nedenstående pdf link.
mere information
|
|
Fed brochure, med interessante desserter og kombinationer i har vedhæftet, men hvor kan man finde opskriften på Formel B's dessert? |
|
Hej Kasper
Desværre, opskriften er ikke tilgængelig. Du må en tur forbi Formel B og se om de har den på menuen, og se om du kan lure den.
Iøvrigt helt enig, det er en flot brochure med nogle interessante opskrifter. |
|
Daniel og Jacob løb også med den internationale titel da de vandt den europæiske finale d. 24. januar 2011 over Tyskland, Belgien, Katalonien, Holland og England.
Stort tillykke fra alt om vin. |
|