Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Crû Bourgeois årgang 2008 -- se den nye liste her
Efter flere års arbejde foreligger den officielle Medoc Crû Bourgeois liste for 2008 årgangen klar. Listen foreligger på baggrund af en smagning foretaget af uafhængige professionelle smagere. Der er således ikke længere tale om en egentlig klassifikation, men en liste der opdateres hvert år på baggrund af en konkret smagning. Kun vine med et defineret kvalitetsniveau vil opnå Crû Bourgeois status. Antallet af slotte, eller måske rettere vine, der tildeles Crû Bourgeois status vil således fremover variere fra år til år.

Denne nye fremgangsmåde er kommet i stand efter et større opgør med den historiske Crû Bourgeois klassifikation, der oprindeligt blev dannet i 1936 som et modsvar til 1855 klassifiaktionen. Hidtil har Crû Bourgeois været tildelt slottene på baggrund af deres historiske, og ikke nødvendigvis aktuelle kvalitetsniveau.

Flere eksperter spår at denne nye fremgangsmåde vil blive udsat for stort pres fra Medôc slottene, da der er meget modsatrettede interesser for hvordan Crû Bourgeois status tildeles.

Hvad synes du? Foretrækker du den historiske klassifikation, eller er det mere korrekt at Crû Bourgeois status tildeles på baggrund af disse årlige smagninger? Kommenter denne artikel - send dit indlæg ved at klikke på "kommenter" i bunden af dette vindue.

Se 2008 listen i nedenstående pdf link


mere information