Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Sven Moesgaard fra Skærsøgard ved Kolding, er ikke uvant med internationale medaljer
Danske hvidvine scorer højt i stor international konkurrence
Ved den store internationale konkurrence "Mundusvini 2010" høstede Skærsøgaard 2 sølvmedaljer. Skærsøgaard deltog med i alt 5 vine på årets Mundusvini, 1 mousserende, 2 hvide og 2 røde. Det var de 2 hvide der indhentede sølv.

Skærsøgaard er ikke uvant med at indhente international hæder. Således har Skærsøgaard nu i alt 10 internationale medaljer – højeste karat er guldmedaljen fra Mundusvini 2008, der blev tildelt for én af Skærsøgaards rødvine.

Sven Moesgaard fra Skærsøgaard i Kolding udtaler til aov, at han er ekstra glad for at vinde med hvidvinene i denne konkurrence, da en stor del af de hvidvine som deltager i konkurrencen kommer fra hvidvinslandet Tyskland, og kun 30% af de tilmeldte hvidvine kan modtage medalje, uanset score.

Tildelingen af medaljer foregår efter et komplekst system. De bedst bedømte vine tildeles "Storguld" de næstbedste "Guld" og de tredjebedste tildeles "Sølv". For at opnå Storguld skal vinene score minimum 92 point, for at opnå guld skal vinene score minimum 85 point, og Sølv kræver minimum 82 point. Af de 5883 vine der deltog i 2010, scorede de 1771 af dem medaljer.

Mundusvini der er en af de største internationale konkurrencer afvikles hvert år i Tyskland. I 2010 udgaven deltog i alt 5883 vine fra 42 lande. Vinene blev bedømt 285 vineksperter fra 49 lande.

Vinene der indhentede sølv var:
- Orion Clasic 2009 (kr. 145,- hos HJ Hansen)
- Orion Naturel 2009 (kr. 145,- hos Skærsøgaard)

Orion Naturel var i øvrigt den vin der af et sommelierpanel blev valgt til Dronningens HM Margrethes middag under sommertogtet til Kolding.

Stort tillykke til Skærsøgaard fra aov.

Læs mere om Skærsøgaard på deres hjemmeside: www.dansk-vin.dk