Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


De danske vinavlere håber på "indian summer" til høsten
Vanskelig dansk høst i vente
Den danske vinhøst nærmer sig. De 48 kommercielle vinavlere og de mange hobbyavlere forbereder sig i disse dage til den kommende høst.

2010 tegner til at blive en lidt vanskelig høst. Blomstringen er gået fint nok hos de fleste af vinavlerne, men modningen er sen. Det tegner til at høsten tidligst kan påbegyndes i starten af oktober, selv for de tidlige sorter.

Ifølge de vinavlere som Alt om vin har været i kontakt med, er sukkerindholdet i druerne lavt, og man ønsker at lade druerne hænge så længe som muligt. Omvendt har det regnfulde vejr givet udfordringer for sundhedsniveauet. Høsten 2010 bliver, som én af vinavlerne udtrykker det, "high risk" og et spørgsmål om timing. Af hensyn til modenheden skal der høstes så sent som muligt, men omvendt skal der høstes inden råd og skimmel ødelægger frugten.

At høste vin i Danmark er blevet populært, og der er mange der frivilligt deltager i høstarbejdet. Vinavlerne fortæller om hvordan folk gerne kommer og hjælper, for at få indsigt i vinproduktionen på nærmeste hold. Det kan godt være at vi ikke laver store mængder, men principperne i vinproduktionen er de samme uanset om der er tale om 100 liter eller om 100.000 siger Niels Frees fra Anisse Vingård.

Skulle du have fået lyst til at deltage i den Danske vinhøst så kan du evt. melde dig under fanerne hos følgende vingårde som Alt om vin har talt med.

Anisse Vingård:
3200 Helsinge
Kontakt Niels Frees på 48285804
Røde og hvide sorter
Forventer høst medio oktober

Dansk Vincenter:
2650 Hvidovre
Kontakt Torben Andreasen på 70226164
Hovedsagligt røde sorter
Forventer høst medio oktober

Domain Ålsgårde:
3140 Ålsgårde
Kontakt Lars Hagerman på 49708010
Hvide sorter
Forventer høst medio oktober

Hjelm Vingård:
4780 Stege
Kontakt Jørgen Teik på 26338013
Hvide og røde sorter
Forventer høst ultimo september og i efterårsferien