Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Flaskerne vil udover dette "segl" blive forsynet med en særskilt laserindgravering.
Chateau Lafite holder opsigtsvækkende kældersalg
Chateau Lafite sælger ud af 2000 flasker i årgange fra 1869 til 2008. Flaskerne der sættes til salg har aldrig tidligere forladt slottets kælder. Det er noget af en sjældenhed at kunne købe disse vine direkte fra slottets kælder. Flaskerne der sættes til salg på Sotheby's auktion i Hong Kong, forsynes med et specielt segl, og flaskerne får en laserindgravering.

Det er ikke tilfældigt denne sjældne begivenhed finder sted i Asien. Chateau Lafite, som er et af de første Bordeaux slotte som kan spores tilbage til midt 1500 tallet, er legendarisk i Asien, herunder på det i særklasse købedygtigt kinesiske marked.

Lafite er i dag et moderne 1. Gru slot med 107 hektar vinmarker og en årlig produktion på ca. en halv million flasker.

Hvis du vil byde på vine kan du registrere dig her www.sothebys.com/wine

Se hele listen af vine i nedenstående pdf "brochure"mere information
Kommentar:
Auktionen er nu veloverstået og priserne kom op på hidtil usete højder. Eksempelvis gik de tre flasker fra 1869 til 1,2 mill. kr., vel at mærke pr. styk. Hermed blev 1869 Lafite vinene de hidtil dyreste i verdenen.

Andre eksempler på køb der understreger den vanvittige stemning er eksempelvis to kasser 2009 Lafite solgt en primeur indbragte kr. 360.000, mod en forventet vurdering på ca. 60.000.

Det er forbundet med uendelig stor prestige blandt rige Kinesere at erhverve sig denne type ikonvine, og i modsætning til den Vestlige verden, hvor denne type vin bliver købt som samlerobjekter til vinkældre, så er den Asiatiske tilgang at også disse meget dyre vine købes for at blive drukket.

I alt indbragte auktionen astronomiske 45 mill. kroner. På forhånd var den højeste vurdering for vinene på auktionen samlet sat til 29 mill kroner.