Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Martin Nordkvist - een af de 4 initiativtagere
Ny forening for seriøse vinelskere
En ny vinforening – "Foreningen af Danske Vinkendere" - er ved at se dagens lys i foreningslandet Danmark. 4 dimittender fra Vinakademiets Vinskole står som initiativtagere til en ny forening der holder stiftende generalforsamling d. 29. april i København (se hvor og hvornår i aov’s kalender). Foreningens formål er bl.a. at skabe værdi for medlemmerne i form af netværk, vidensdeling, medlemsarrangementer herunder smagninger.

De 4 initiativtagere savner et sted hvor de lidt mere vininteresserede kan samles. Et sted hvor man kan debattere hvilken type fad en vin har ligget på, eller om en vin er dyrket på syd- eller vestskråningen, uden at der bliver kigget skævt til en.

Foreningen er også tænkt som et sted hvor der kan netværkes på tværs af branchen.

Martin Nordkvist, én af initiativtagerne udtaler til aov: "For at understrege at der er tale om mere end en hyggeklub og at det er en seriøs forening, vil vi afholde optagelsesprøver for nye medlemmer. Dette gør vi for at sikre at medlemmerne har kendskab til vinens verden – man skal altså vide mere end at vin indeholder alkohol. Faktisk er niveauet af prøverne på linie med de prøver der aflægges på Sommelieruddannelsen".

Foreningen forventer at rekruttere medlemmer bredt fra det danske vinlandskab – blandt ansatte i vinbranchen og også blandt private interesserede. I dag findes der ifølge Martin Nordkvist ikke en bred forening hvor branchen kan gå hen. For at være medlem af Sommelierforeningen kræver det f.eks. at man skal arbejde i restaurationsbranchen. Foreningen af Danske Vinkendere vil ikke have denne slags begrænsninger, her skal man blot demonstrere sit kendskab til vinens verden ved optagelsesprøverne.

Kontingentet forventes at blive 250 kr. halvårligt.

Foreningen kan kontaktes på info@danskevinkendere.dk