Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Den nanofilmovertrukne korkprop - redningen for proptilhængerne?
Den uendelige historie - om kork
Vinflaskens lukkeanordning er nok den mest omtalte og mest diskuterede lukkeanordninger der findes for et fødvareprodukt. Der er mange følelser i spil når man taler korkprop versus skruelåg.

Nu er der kommet et nyt indspark til hele debatten. Nanocork (TM) er et nyt produkt på markedet. Dybest set er det en korkprop der er overtrukket med et ganske tyndt lag film. Med denne film opnår man en ganske let iltning af vinen - samme iltning som ved de absolut bedste korkpropper - og man undgår samtidig TCA (propsmag).

Der er naturligvis lavet nogle forsøg, hvor man har lukket en forholdsvis neutral Semillon vin med henholsvis skruelåg, med almindelig kork og med nanokork. 24 måneder senere har man prøvesmagt vinene - vinen fa flaskerne med nanokork skulle umidbart have bevaret frugten og friskheden - og var panelets foretrukne.

Nanocork er et ganske prisbilligt produkt og kan snildt konkurere med skruelåg. Måske vi her har redningen for dem der foretrækker lyden fra en flaske der bliver trukket op - men det er nok ikke den sidste historie vi har hørt i sagaen.