Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Et par Dim Sum's dampet i bambuskurv
Vinene til Dim Sum - det Kinesiske svar på tapas
At vælge vin til det Kinesiske køkken er normalt noget af en udfordring. Ved en international konkurence i Hong Kong blev en række asiatiske vinekperter udfordret på at finde den vin der passede bedst til bl.a. Dim Sum og til Pekingand.

Til de populære Dim Sum, er Pinot Gris åbenbart et godt valg. Dommerne var ihvertfald enige om at Wairau River Pinot Gris 2009 fra New Zealand var det bedste match, stærkt forfulgt af 2 Pinot Noir vine også fra New Zealand.

Til Pekinganden var den foretrukne vin en tør Sauvignon Blanc, efterfulgt af 2 Malbec vine. At den tørre hvide Sauvignon blanc skulle blive vinderen kan måske virke lidt overraskende, men man hører flere og flere hjemlige eksperter der sværger til lagrede Rieslingvine til juleanden - et match der skulle være helt uovertruffent.

Se alle resultaterne på: www.asiasbestwinesandspirits.com, hvor du også kan finde nogle herlige billeder der viser vineksperter i hvide kitler linet up ved individuelle borde - altsammen meget videnskabeligt.