Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Uruguay knap så kendt i vinsammenhæng - er på breddegrad med Argentina, Chile og Australien
Tannat fra Uruguay - det helt nye hit.
På 4 år har Uruguay firedoblet deres eksport af vine. Hovedsagligt er der tale om vine lavet på Tannat druen. Tannat kommer oprindeligt fra Sydvestfrankrig og har haft nogenlunde samme ry som Malbec fra Cahors. Hårde tanninholdige og ikke særligt imødekommende vine. Som Argentina har tæmmet Malbec, og nærmest gjort den til deres nationaldrue, har Uruguay haft held til at producere Tannat vine af fin kvalitet. Tannatdruen blev indført i Uruguay af Baskerne tilbage i 1870.

I slutningen af 1980'rne begyndte Uruguay's vinidutri for alvor at interessere sig for at producere vine med henblik på eksport. Som Torres gik ind i Chile, var der flere internationale vinhuse der begyndte at interessere sig for Uruguay som vinland. En af de større profiler i Uruguay er Magrez, der i 1999 købte sig ind i Juanico - der i dag råder over 240 hektar vinjord.

Bliver Tannat det store hit - som Malbec fra Argentina. Næppe - vinproduktionen i Uruguay er stadig forholdsvis beskeden. Da eksporten havde sin foreløbige top i 2008, eksporterede man 13,4 millioner liter vin - svarende til ca. 10% af det totale årlige forbrug af vin i Danmark - og ca. halvdelen af vinen blev eksporteret til nabolandet Brasilien. Således er det ganske begrænsede mængder der kommer til Danmark.

Aov har fundet et par forhandlere i Danmark med Uruguay Tannat vine på hylderne, hvis du skulle få lyst til selv at vurdere om Tannat bliver det nye hit. Eksempelvis har Finvin.dk 2 forskellige Tannatvine fra Uruguay, også Gludvin.dk har et bud. Der er givetvis flere forhandlere derude med Tannatvine fra Uruguay, desværre har vi ikke kunne finde forhadlere i Danmark af vinene fra Magrez' vingård.

Skulle du være yderligere interesseret i vine fra Uruguay kan denne side anbefales: www.uruguayanwines.com
Derudover skulle det hedde sig, at Tannat-vine har lidt højere indhold af antioxidant - og dermed være lidt sundere...
Jeg har dog stadig til gode at smage én, men har dog erhvervet et eksemplar fra Glud Vin. Så jeg vil snart være lidt klogere på druen - og Uruguay