Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Winemakers dinner

VIP Bollinger Vielles Vignes Francaises Geranium

Verdensberømte Bollinger blev grundlagt i 1829. Champagne Bollinger er et af de mest respekterede vartegn for kvalitet og luksus, og husets track- record for konstant topkvalitet er uden sidestykke. Bollinger er James Bonds yndlingschampagne og er topscorer i et utal af vinguider. Bollingers Vieilles Vignes Francaises er verdens mest sjældne Champagne og et unikum. Helt exceptionelt råder Bollinger over tre mikroskopiske parceller (sammmenlagt 0,5 hektar) i Grand Cru-marker, beplantet med upodede, præphylloxera-vinstokke. Ved et rent mirakel lod vinlusen disse vinstokke overleve, da den braklagde Champagnes og de fleste andre af verdens vinmarker i slutningen af 1800-tallet. Vieilles Vignes Françaises laves på 100% Pinot Noir. Grundet vinstokkenes høje alder er udbyttet meget lavt, og produktionen overstiger sjældent 175 kasser pr. år. Vieilles Vignes Françaises kendetegnes ved sin massive koncentration og rigdom, som er uden sidestykke i Champagne. Lagringspotentialet er kolossalt.Den laves i al for små mængder og bliver gerne revet væk. Vi skal smage ikke mindre end 8 årgange af denne kult champagnen over dem alle! En once-in-a-lifetime oplevelse! På den 3 stjernede Michelinrestaurant (Danmarks første!) Geranium kreeres et lyst, let og dynamisk køkken. Missionen er at frembringe måltider, der inddrager alle sanser - restaurerer, udfordrer og beriger. "Dynamisk betyder kraft og står for de levende, formende kræfter i naturen. Disse kræfter er ikke synlige, men deres "aftryk" i det biologiske er. Virkningerne kan ses, hvis man lærer sig at iagttage og forstå forbindelsen mellem de formende kræfter og de fysiske stoffer i alle organismer". Køkkenet siger højt og kok Rasmus Kofoed har tidligere vundet Bocuse d'Or (det uofficielle verdensmesterskab for kokke). Menuen bliver en Geranium suprisemenu på mindst 10 retter, som offentliggøres kort før middagen. Restaurant Geranium, selskabslokalet
link til arrangement

Lokation:
Restaurant Geranium
Per Henrik Lings Allé 4, 8.
2100 København Ø
Dato: 25/9
Tid: 19-23
Pris: 4995 kr

Philipson Wine
Kokkedal
www.philipsonwine.com/