Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Winemakers dinner

Ratti 50 år Barolo Marcenasco - Winemaker's Dinner - Gastron

Vi fejer Barolo Marcenascos 50 års jubilæum sammen med ejer Pietro Ratti!

Pietros fader, Renato, Kortlagde i 1960 markerne i Barolo med samme detaljerigdom, som munkene gjorde det i middelalderens Bourgogne. Derpå udplantede han marker ved Barolo-byen La Morra, hvor han havde analyseret sig frem til, at man kunne fremstille Barolo-vine i en silkeagtig og kødfuld stil, som aldrig før havde set dagens lys, og hermed var Barolo Marcenasco født og lige siden har denne utolig populære Barolo høstet masser af roser, og fået toplacering Wine Spectators top100 og nr. 1 på Wine Enthusiats top 100!

Bag Gastromé står to aarhusianske kokke, Søren Jakobsen og William Jørgensen. Begge er udlærte kokke i henholdsvis 1998 og 1997 og mødtes under netop denne uddannelse i midt halvfemserne.

Siden da har de begge været i branchen som kokke hvoraf de har arbejdet sammen på en del steder. I de senere år opstod drømmen om sit eget og i 2005 åbnede de to første gang restaurant på landet lidt syd for Aarhus.

Efter at have ejet restaurant på landet sammen i 11 år, besluttede de sig for at koble den landlige idyl på et mere moderne og intimt sted i byen. Drømmen var at flytte de landlige rammer, kvalitet og fordybelse ind til Arrhus hvor de begge var opvokset.Resultatet blev Gastromé der åbnede i August 2014 og allerede i Februar2015 blev belønnet med 1 michelinstjerne.

Menu
1. ret
2017 Barbera d´Asti Renato Ratti
2017 Langhe Nebbiolo Renato Ratti

2. ret
2015 Barolo Marcenasco 50 Anniversario Renato Ratti

3. ret
2014 Barolo Marcenasco Renato Ratti
2013 Barolo Marcenasco Renato Ratti

4. ret
2012 Barolo Marcenasco Renato Ratti
2010 Barolo Marcenasco Renato Ratti


5. ret
2000 Barolo Marcenasco Renato Ratti
link til arrangement

Lokation:
Restaurant Gastronomé
Rosensgade 28
8000 Aarhus C
Dato: 4/9
Tid: 19-23
Pris: 1495 kr

Philipson Wine
Kokkedal
www.philipsonwine.com/