Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Vinsmagning

Kom og smag vine fra et overset område i Sydfrankrig.

Roussillon i det sydøstlige Frankrig, ved grænsen til Spanien, er et af de ældste vinproducerende områder i landet. Både grækerne og romerne dyrkede vin i regionen, og mange historikere mener, at det var derfra, vindyrkningen spredte sig til resten af Frankrig. Klimaet i Roussillon er det mest solrige i Frankrig, og da landskabet nogle steder er meget barskt og tørt, ligger vinmarkerne ret spredt. Der dyrkes også vin i områderne tæt på Middelhavet, hvor kølige vinde giver modspil til varmen, og hvor jordbunden med gamle aflejringer er perfekt

Domaine Cazes i Rivesaltes - midt i Roussillon, blev grundlagt af Michel Cazes i 1895 og er i dag med sine ca. 220 hektarer vinmarker en af de vigtigste vingårde i området. Flere generationer har sidenhen efterfulgt hinanden, og da 4. generation med Emmanuel Cazes kom til i 1997, besluttede man at iværksætte en overgang til biodynamisk dyrkning i alle vinmarker - som en af de første producenter i området. Processen resulterede i 2005 i en fuld økologisk, AB-Agriculture Biologique

På fredag skænker vi ud af 4 af Dom. Cazes vine, 2 røde og 2 søde:

Alter 2015 produceret på vinstokke der er over 50 år gamle. Koncentreret, mørk og frugtintens. Nyd den til okse, lam eller en klassik Cassoulet.

Ego 2015 her er vinstokkene lidt yngre, 30 år og vinen fremstår mere umiddelbar og med saftig frugt der afsluttes med en fint krydret eftersmag. Prøv den til vildt, svampe eller en risotto.

Muscat de Rivesaltes 2015 er en af bedste dessertvine der findes til lyse desserter med bl. a. æbler, ferskener, vanilje, fløde og alt det andet gode. Nydes afkølet.

Ambré 2003 er en utrolig vin. Sød med lidt nøddenoter, et strejf af karamel og intens lang eftersmag. Til nøddedesserter, ost, lys chokolade og marcipan. Nydes også afkølet.

På gensyn på fredag mellem 15 og 18.

Lokation:
Vinoble
Krystalgade 18
1172 København K
Dato: 12/10
Tid: 15-18
Pris: Gratis


Vinoble
Skt. Petri København K
www.vinoble.dk/sktpetri