Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Vinsmagning

Portvin Krohn/Dalva / Gratis torsdags Vinsmagningn

En af de bedste ting ved julen er, at Portvin passer perfekt til højtiden.

I dag skal vi smage både på Kron og Dalva Portvinen,

Krohn:
Krohn er kendt som en specialist af Portvin i “kult”-klassen, dvs. små mængder vin af højeste kvalitet. Deres tawnies anses af kendere for de fineste, der kan fås -"Krohn er kongen", skrev pressen.

I 1865 grundlagde Dankert Krohn (samme år udgav en fætter Johan Krohn "Peters Jul") et vinhus i Oporto. Huset fik hurtigt et fint ry for sin Port. Dankert Krohn døde uden arvinger i 1906, men havde inden da taget en ung Edmundo Carneiro. Familien overtog siden huset og førte det til tops, indtil det i 2013 blev overtaget af Taylors. Huset ejer Retiro Novo (klasse A, bedst på skala A-F) og får druer fra naboer samt Murças, som har leveret druer til Krohn i snart 100 år. Husets vine er alle fremragende, men kendere fremhæver ikke mindst husets gamle tawnies. som laves af den bedste vin, næppe mere end 10% af høsten selv i de bedste årgange. Efter gæring lagres i mange år i brugte træfade, som er plomberet. Derfor virker fadet nærmest som en stor flaske, hvor vinen lagrer langsomt og perfekt. Vinene tappes direkte fra fadet uden hverken klaring eller fitrering. Kenderne er begejstret.

Dalva:
Dalva er en gammelt portvinshus, startet af brasilianske "Da Silva" i 1920´erne. Frem til 1970´erne opkøbte Dalva primært druer fra andre producenter, for selv at lagre og flaske dem. Fra 1978, hvor deres første egen vintage blev frigivet, er det gået stærkt. Huset har brugt betydelige summer på nyt udstyr, marker og bedre faciliteter, hvilket har udmøntet sig i et gevaldigt kvalitetsløft. Dalva er nu et højt respekteret Portvinshus, hvor man især har specialiseret sig i tawny typer med lang lagring, men også formår at lave de klassiske Vintages i bedste kvalitet.
link til arrangement


Lokation:
VInveto
Henrik Steffens vej 2
1866 Frederiksberg
Dato: 23/11
Tid: 15-18
Pris: Gratis

VInveto